vrijdag 27 december 2013

ppfffieuw

Kerst is weer voorbij. Eerste kerstdag waren grandpa en ik met zn tweeen , heel knusjes en rustig. s Avonds even naar schoonouders geweest, gezellig.
Tweede kerstdag begon op tijd. Aardappelen schillen, pastinaak snijden, konijn kruiden, roseval aardappelen voorkoken, spruitjes schoonmaken, beetje opruimen, onder het schallend genot van de top 2000 lalalala

Alle kinderen, behalve zoon en schoondochter van het dorp, kwamen al vroeg in de middag. Ik had alles mooi onder controle, ha t is net als met een verhuizing op een gegeven moment komt alles tegelijk en is het overzicht totaal zoek. De keuken was zomaar gevuld met schoonzoon die de rollade klaarmaakte, dochter die  lenteuitjes sneed, kleindochter die eigenlijk wel een manalijntje wilde, mijn konijnen die eigenlijk al  in de pan moesten . Ik haalde de rucola uit de koelkast, helemaal verlept whaaaa die eerst in een schaaltje koud water gelegd voor reanimatie, de aardappelen en pastinaak in een pan op de kachel gezet , konijnen aangebraden en op het pertoleumstel verder laten garen, rollade in de oven, rode bietensalade klaarmaken pfff. kleindochter wilde nog wel een manalijntje en baby Mart kon de slaap niet vatten. Daar kwam andere schoonzoon met een tas vol bio dynamische sla, dat kwam heel goed van pas want de rucola viel niet terug te halen uit het hiernamaals :) Ondertussen spruitjes koken, vegavlees klaarmaken, wijntje drinken en kletsen.
Het huis was vol met 13 mensen, 1 grote hond, 1 loslopend konijn ( en 2 nooit meer lopende in de pan) , 3 katten en nog steeds de top 2000.
Uiteindelijk is het allemaal gelukt en zaten we aan tafel, gezellig en warmtevol. Na het eten afwassen in ploegendienst. Daarna kadootjes uitpakken, leuk leuk leuk. De kleintjes werden al gauw moe en konden niet zoveel van elkaar hebben, ze zijn goed aan elkaar gewaagd die twee. Baby Mart deed af een toe een tukje.
Tegen 20.30 gingen de eersten weer naar huis. Twee stelletjes bleven slapen. Nog wat discussies en gesprekken en de avond weer voorbij. Vanmorgen stond kleindochter om 8.30 naast ons bed en begon de dag dus mooi op tijd. Rond de middag vertrokken de laatsten. Grandpa zat al op de sprong hij wilde oudste zoon helpen met klussen en ach zo gaat gaat het alweer over naar de orde van de dag.

Hoe was jullie kerst?


2 opmerkingen:

  1. Het klinkt als een drukte maar gezellige kerst, hier gingen wij in de avond naar (schoon)familie, overdag maakte we wandelingen en genoten van de rust. In de avond aten we samen.

    BeantwoordenVerwijderen