donderdag 21 augustus 2014

Nog steeds ietwat vakantie

We vieren nog steeds vakantie, een beetje een doe-vakantie is het :) Grandpa is gisteren begonnen met het opknappen van onze slaapkamer, dit was eigenlijk een karweitje die we in de winter wilden doen. Afgelopen jaar is het daar niet van gekomen en met dit regenachtige weer kunnen we net zo goed een projectje binnenshuis oppakken. Naast het klussen wordt er van alles ingemaakt. Een groot deel van de snijbonen zit al in de vriezer, net als de witte kool. Vandaag heb ik komkommer op zoet/zuur gezet. De komkommers waren maar 0,29 cent bij L.idl. De tomaten waren ook erg goedkoop maar die heb ik deze keer niet genomen, even genoeg tomaat voor ogen gehad. Natuurlijk doen we ook ontspannende dingen. Met de dochters ga ik elk jaar naar een stad van hun keus. Met oudste dochter was ik in Utrecht, jongste dochter wil morgen naar Assen. Middelste dochter had iets anders bedacht dit jaar, een dagje Zwaluwhoeve ( heeerlijk ). Grandpa verzint iets om te gaan doen met zoon, dit resulteert meestal in avondje bioscoop zo'n " beer and burgers " avond. Eerder gingen zij ook wat avontuurlijker op pad, indoor skieeen bijvoorbeeld. De laatste jaren hebben de mannen het echter erg druk en vinden ze een avond stappen ook een prima manier om hun vader-zoon moment te koesteren.

Ach, we slapen een beetje uit, drinken vele kopjes koffie, koken veel en genieten van het idee dat we pas 1 september weer moeten beginnen :) lekker toch.

Ik maak me een beetje zenuwachtig om ons feest volgende week zaterdag. Die dag hebben we namelijk een wild-kook-bohemien-buiten- feest voor het gezin gepland. Ik hoop zo dat we in elk geval droog weer hebben...
Vorige week werd de D(utch)O(ven) geleverd, die gaan we dit weekend uitproberen en er moet ook nog een soort van spit komen om vlees te roosteren boven een vuur, iemand een idee hoe we dat het beste kunnen aanpakken ?

Dutch Oven

liefs grandma.
5 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je met je dochters wat gaat doen op deze manier spreek je elkaar en leuk van je man en zoon een mannendag. Wij hebben in Roemenië een disc een ronde metalen pan op 3 poten waar je olie in doet en bv vis of friet in bakt boven een houtvuur. Zo'n pan als jullie hebben kook je ook boven een houtvuur en maak je b.v een goulash in of een ander stoofgerecht. Misschien staan er filmpjes op you tube. Veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He wat fijn om zo met alle kinderen wat te ondernemen! Lekker genieten van je vrije dagen, niks moet...alles mag gevoel, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker al die bezigheden. Zo'n Dutch oven ziet er gezellig uit.
  Wij hebben morgenavond nog een groot barbecuefeest, het mooie weer moeten we er maar bijdenken ;-)
  Ik hoop dat het volgende week een mooie nazomerse dag voor je is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind die Dutch oven echt geweldig. Het lijkt wel een beetje een heksenketel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. öóóóóh wat leuk!! Wat ben jij een leuke moeder en oma~!

  BeantwoordenVerwijderen