zondag 7 december 2014

Schotse hooglanders en weekmenu

Op de markt staat elke week een kraam met "vlees van de woeste grond "dat klinkt lekker oer en dat ís het ook! Naast vlees van schotse hooglanders verkopen ze biologische kip en schapenvlees. Af en toe koop ik daar iets. Zo lekker dat we een pakket hooglander vlees besteld hebben, nee niet op de markt maar gewoon online.

Binnenkort, 20 december gaan grandpa , dochter , schoonzoon en ik naar Opende. Hier kunnen we die dag onze pakketten ophalen bovendien is er die dag een proeverij. We zijn heel benieuwd. Dit vlees is niet goedkoop, maar aangezien we niet zo vaak vlees eten kan het wel uit. Dat geldt ook voor het biologische vlees dat we in onze vriezer hebben.


stoer


WEEKMENU

Zondag

stamppot van een restjes ( kool en spruitjes ) met een gehaktballetje

Maandag

aardappelen , witlofsalade met kaas en ei

Dinsdag

pompoentaartje

Woensdag

stamppot koolraap met draadjesvlees

Donderdag uit eten

Vrijdag

koken voor liefste zus

Zaterdag 

erwtensoep (grote pan vol, de helft gaat in de vriezer)

Zondag 

risotto of pasta


alvast een fijne week, liefs grandma.


4 opmerkingen:

  1. Daar bestel ik het vlees ook, super lekker (volgens de vleesters, thuis) eet smakelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De runderen lopen denk ik op Jilt Dijks Heide. Ik zie ze een paar keer per jaar als ik daar met mijn moeder ben. We hebben daar nl ooit de as van mijn vader verstrooid...
    Prachtige plek :)

    BeantwoordenVerwijderen