donderdag 19 februari 2015

vliegende tijd, moestuincursus en een meelwormen recept
Jee alweer een week voorbij ! En er is van alles gebeurd. Vorige week donderdag hadden we een teamoverleg en dat was me er eentje pfieuww.  Na die tijd ben ik eerst de stad ingegaan om te troost-shoppen , ha ik slaagde prima en dat deed mijn humeur zeer goed kan ik je vertellen . s Avonds gingen grandpa en ik uit eten en bijna was ik de moestuincursus van die avond vergeten. De cursus ging deze avond over wisselteelt en ik heb een aantal nieuwe en zelfs oude dingen geleerd. Vrijdag was ik jarig en het hele weekend was erg druk, misschien moeten grandpa en ik onze verjaardagen volgend jaar maar samen vieren , ergens in een zwoele zomermaand ...
Jongste dochter en vriend bleven het weekend logeren en dat was bijzonder interessant. De studentjes hebben vaak frisse idee├źn en verhalen. Dit keer was het schoonzoon die met een project bezig was voor zijn studie . Een van de dingen waar hij zich mee bezig hield was het opzetten van nieuwe dingen. En daar een bepaalde methode voor te gebruiken . Het vergt teveel tijd om dat allemaal uit te leggen ...maar een van zijn projecten is meelwormen. Jawel meelwormen die je kunt eten, bakken en braden, pureren, wokken  en smullen maar. Jullie hebben vast ook de buggyburgers voorbij zien komen op diverse blogs met de vraag of je ze al dan wel of niet zou eten. Dit gaat een  stapje verder , het hele proces zelf uitvoeren. Kweken, verzorgen en bezorgen.
Ik weet niet of ik ze in worm/vorm zou kunnen eten...schoonzoon heeft het al uitgeprobeerd, knisperend gebakken meelwormen, de meelwormburger uit de supermarkt en de min of meer rauwe meelwormen, dat laatste lijkt mijzelf zeer smerig.

Hier een receptje voor de bikkels onder ons

Lekker roerbakgerecht met meelwormen
Ingredienten:
 • Scheutje sesamolie,
 • 200 g meelwormen,
 • zakje roerbakgroenten,
 • uitje,
 • ½ fijngesneden rode peper
 • zout
Bereiding:
Verhit de olie, fruit fijngesnipperd uitje en pepertje aan, fruit daarna de meelwormen mee aan.
Deze mogen lekker bruin worden. Voeg daarna op hoog vuur de roerbakgroenten toe en breng op smaak met beetje oestersaus, bestrooien met fijn gehakte koriander en serveren met rijst of mihoen.
Bij alle meelwormen recepten is uitgegaan van het gewicht in verse meelwormen en dus niet gevriesdroogd? Let op: 150g verse meelwormen is gelijk aan 50g gevriesdroogde meelwormen. Gevriesdroogde meelwormen nemen in volume toe wanneer je ze gaat bereiden.Ideaal voor zelfvoorzieners ;) makkelijk slachten ook. Hier kun je al de gruwelijke en heerlijke details vinden die je wil weten over het houden en eten van insecten.

Oh en hier heb ik nog een paar foto's van de konijntjes, dat is heel andere koek, wat een knuffelgehalte he !er is ook nog een fluffy wit rakkertje maar die had andere plannen , geen tijd voor een fotoshoot

liefs grandma.


18 opmerkingen:

 1. Ik zou ze wel willen proeven. Die burgers zijn op smaak gebracht,ik zou liever eigen kruiden gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he, ik probeer eerst kant en klare en als het bevalt zal k eens zelf aan de slag , komt vast nog een vervolg blogje over de meelwormen

   Verwijderen
 2. ...hoewel ik nooit vlees eet zou ik, met ' n pistool op mijn hoofd gericht, kiezen voor de meelwormen en niet voor de konijntjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De konijntje-voor-de-slacht staan op mijn lijstje van min of meer mislukte experimentjes :(

   Verwijderen
 3. Alsnog van harte gefeliciteerd!
  Wat de meelwormen betreft. Ik ben bang dat ik dat bordje toch snel doorgeef.
  Ik heb het niet zo op die kleine kruipers. Brrrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alsnog van harte gefeliciteerd!
  Wat de meelwormen betreft. Ik ben bang dat ik dat bordje toch snel doorgeef.
  Ik heb het niet zo op die kleine kruipers. Brrrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou er geen probleem mee hebben, garnalen en slakken eet ik ook graag en ik zie het verschil niet zo. Als ik het tegenkom zal ik het zeker kopen.

  Ingewanden eet ik ook erg graag en laatst kwam ik eendetongetjes tegen in de toko in de diepvies, de prijs hield me tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist niet eens dat er eendetongetjes verkrijgbaar waren !

   Verwijderen
 6. Zo'n burger nee daar moet ik niet aan denken . Wat schattig de foto's van de konijntjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee dankje, voor mij geen meelwormen. Lijkt me niks.

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd. Meelwormen hebben de toekomst, dus wie weet krijgen jullie op den duur een extra inkomen. Ik ben op en top vegetarier en in deze heel erg van het verleden. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog van harte gefeliciteerd! Die meelwormen daar slaap ik nog een nachtje over!
  Groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op een of andere manier griezelen we ervan he.Toch schijnt 80% van de wereldbevolking insecten te eten...

   Verwijderen