dinsdag 15 december 2015

Sobere maand missie en Lucky Luke

Zoals jullie inmiddels wel weten houd ik in januari altijd de hand op de knip. Een maand van rondkomen van 3.50 per dag of ik-wil-eigenlijk-niets-uitgeven. Het is altijd leuk en haast geruststellend om te weten dat ik dit ook daadwerkelijk kan. Er zijn genoeg mensen, die het niet zoals wij, voor het idee doen maar puur uit nood. Na een maand vul ik gewoon mijn voorraden weer aan en ga voort op de oude voet. We leven sowieso zuunig hoor , met 50 a 60 euro in de week redden we ons luxe. Nee dit keer wil ik er een missie van maken. Ik heb een lief vriendinnetje wiens man heel ziek is . Daardoor is hun inkomen nogal gedaald en tja elke week naar t ziekenhuis in Groningen...Dus het geld dat ik bespaar geef  ik dan aan hun.

We gaan er weer voor in januari.

Sinds kort heb ik er officieel een lichaamsdeel bij, een hielspoor. Ik dacht dat die pijnlijke voet een beetje hoorde bij het lijf-van-een-oud-wijf maar nee het is dus écht iets. Vanaf de zomer doet mijn hak al pijn maar de laatste weken werd het zo erg dat ik naar de huisarts ging.
Ja...Op een of andere manier doet het me een beetje denken aan Lucky Luke ..katalopkatalop hielspoor.. :)liefs grandma


   
                                                Afbeeldingsresultaat voor lucky luke

10 opmerkingen:

 1. Wat lief zeg, dat je het geld wat je overhoudt aan je vriendin geeft! Heel veel sterkte voor je vriendin en vooral voor haar man.
  En wat vervelend dat je hielspoor hebt, schijnt heel pijnlijk te zijn, sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn man had ook hielspoor! Een zooltje van een orthopedisch schoenmaker en de pijn was snel over!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lief goed voornemen voor het nieuwe jaar.Beterschap met je hiel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lief dat je het geld aan haar wil geven. Denk je dat ze het ook aanneemt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh ja! Er gaat nu al het een en ander die kan op. Ze maken zelf spulletjes waar ze een veiling voor houden, alles om de kas te spekken. :) anders doe ik het anoniem in een envelopje...misschien sowieso een plan eigenlijk. Je brengt me op ideeën ennu nee ik denk niet dat ze mn blog leest :) :)

   Verwijderen
 5. Die 3,50 is dat per persoon? Wil je wat recepten posten? Eet je dan nog vlees? Ik wil het ook gaan doen in januari een zuinige maand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Suus, we eten dan wel vlees, alleen erg weinig ( net als nu eigenlijk) De recepten die ik dan gebruik zal ik posten. Succes met jouw zuinige maand :)

   Verwijderen
  2. Top! Ik ga mijn best doen :) en die 3,50 is dat per persoon of voor twee personen?

   Verwijderen
 6. Oké :) ik was al aan het puzzelen met goedkope recepten maar kwam steeds niet uit ;) nu snap ik het haha

  BeantwoordenVerwijderen