dinsdag 23 februari 2016

India deel 6

Vlak voordat we hier naartoe gingen kreeg ik een iPad van grandpa, voor m'n verjaardag. Heel handig want de laptop doet het alleen nog maar als zijn navelstreng aangesloten is. De iPad is daarnaast lekker klein en je kan er mooie fotoos mee maken. Ik moet er wel erg aan wennen, ik hou van het besturingssysteem van een samsung , want tja die ken ik al van mijn mobiel en op mijn leeftijd :) is lekker vertrouwd errug fijn schijnt het. Bij t Apple-tje moet ik alles opnieuw uitvinden. Neem bv de autocorrect , die staat nog steeds ingesteld .  Ik doe straks nog eens een poging om hem uit te schakelen. Met autocorrect krijg ik zomaar heel malle zinnen zag ik in een paar vorige blogs :) :) Hoop dat jullie het me kunnen vergeven maar t verbeteren gaat ook niet zo makkelijk, net alles gedaan ...wil ik op bewerken drukken...plop WiFi weg, aah zucht....Onze nieuwe onderkomen heeft alleen WiFi wanneer het uitkomt en dan alleen in eetzaal. Ons nieuwe onderkomen is qua accommodatie schitterend en erg rustig in het centrum van Auroville. De bedden hebben echter een fakir-matras lijkt het wel en het ontbijt is erg basic , diner zit er bij in maar hebben we nog niet genomen want we eten elke avond met dochter en schoonzoon ergens in een dorp. De meeste mensen in het gasthouse beperken zich tot het dorp en de faciliteiten van Auroville, de jongelui hebben echter ook veel vrienden gemaakt in de dorpen rondom. Gisteren nam dochter ons mee naar een van hun vrienden, van ver riep hij haar al aan. Deze man maakt beeldjes van goden en dieren of van wat je maar wilt. We zaten een poos bij hem voor zijn huisje en praatten over van alles en nog wat . Zo een lieve vriendelijke man. We kochten een aantal kleine dingen. Ik zag een apart stuk steen in een ruwe ronde vorm , die voelde zo fijn aan . De lieve man gaat de bol helemaal glad voor me maken. Een andere vriend maakt sandalen en tijdens het eten schoof een Duitser aan die al jaaaaren in India woont en prachtige verhalen kan vertellen. 
We gingen een middag naar zee, we waren de enige witjes op het strand, weten we ook eens hoe dat is hihi. De mensen zijn zo anders en toch helemaal hetzelfde. Ook hier gaan ze gewoon in de ochtend naar hun werk en gaan s avonds terug naar hun huizen om te koken en bij hun familie te zijn. Ze doen hun boodschappen en spelen aan zee blindemannetje ofzo en hebben pret in de golven. Zo heerlijk hier. Hieronder een foto van grandpa met zijn nieuwe vriend, samen in de zee :) duopenotti !Even uitvogelen hoe ik een filmpje kan toevoegen hoor. Voor nu ....liefs grandma.


3 opmerkingen:

 1. leuk om te lezen allemaal zeg. hebben jullie dat grapje ook aan die nieuwe vriend uitgelegd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hihi na t zwemmen niet weer gezien. Maar leuk gezicht die twee in het water. Ze zagen elkaar , hand geven , lachen en duiken , ah leuk hè

   Verwijderen
 2. o heerlijk die warmte daar ... en zwemmen in zee .... geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen