zondag 22 mei 2016

Hotsakee

De week weer voorbij. Ik heb zo genoten van de vrije tijd, heerlijk. Zoveel familie bezoekjes, tandarts, schoonmaken, tuinieren oh grote heerlijkheid. Deze week zijn we begonnen op de woeste tuin. Woensdagmorgen stonden vriendin en ik haast hand in hand te kijken naar de woestenij.....weten we zeker dat we dit wel willen?? Uhm ja we beginnen gewoon met een stukje. Zo gezegd zo gedaan, de oude kas was vrij snel op orde, we plantten er 4 slaplanten en 2 tomatenplanten. De bloembakken stonden vol onkruid, deze ook leeggemaakt , omgespit en beplant met aardbeien en een courgetteplantje. Tussen de rabarber vonden we twee druivenranken , die kregen een plekje aan de zijkant van de kas. Het bed van de rabarberplanten werd onkruidvrij gemaakt en een andere vriendin begon met schonen van wat ooit het terras was. Stukje bij beetje zullen we de boel aanpakken. De volgende keer dat ik er kom zal ik wat foto's maken , t is echt heel erg.

Onze moestuin bij huis doet het goed. Bietjes, wortel, bonen, tuinbonen, sugarsnaps , sla, ui, aardappels, enz alles komt mooi op. De kas is gevuld met jonge tomatenplanten, komkommers en nog wat bakken waar opnieuw sla, boerenkool en andijvie in gezaaid is. 
In het prille voorjaar hadden we een stukje beukenheg gezet, 25 planten zijn niet aangeslagen helaas. Vanmiddag gingen we naar de kweker, in de herfst krijgen we nieuwe beukjes, fijn. We kregen 2 mooie komkommerplanten mee jazeker neem gerust eentje voor je buurvrouw mee, echt lief.

Onze broedse kip krijgt geen kuikentjes ze zit al weken op haar eitjes maar er zit geen leven in. Morgen zet ik het vrouwke in een ander hokje vaak is de broedsheid dan snel over. 

Waar we veel last van hebben zijn de slakken. Elke morgen en elke avond ga ik met een bakje door de tuin en pluk/raap slakken. Elke dag wel 20 tot 50 slakken. Gisteren had ik na een regenbuitje een beslagkom vol. Vreselijk toch. Een kwartiertje slakkenplukken in de voortuin 

 


t schijnt dat je ze kunt eten..

liefs grandma
14 opmerkingen:

 1. Wat een moed, om in de woestenij te beginnen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tja, grandpa viel zelfs helemaal stil toen ik hem vrijdag de tuin liet zien :) hihi dat zegt wat want meestal heeft hij praatjes voor tien.

   Verwijderen
 2. 't schijnt dat je slakken moet 'ontslakken' voor ze eetbaar zijn.
  Maar dan heb je ook wat....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik blief ze niet maar wil ze wel even langsbrengen hihi :)

   Verwijderen
 3. tja, dat vroeg ik me wel af: wat doe je met de slakken?? als je ze over de schutting gooit, dan.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heel schandalig hoor, maar ik gooi ze in de container. Geen idee waar ik met zoveel slijmerigheid naar toe moet...

   Verwijderen
 4. Kan je niet ergens een paar eendagskuikens halen? Als je die onder de broedse kip stopt, liefst als het donker is, dan neemt de kip ze heel vaak aan als haar eigen kuikens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had inderdaad al eens rondgekeken maar niemand in onze naast omgeving heeft eendagskuikens. We hebben dat al eens eerder gedaan, super lief zoals ze kleintjes adopteren.

   Verwijderen
 5. Ik heb de hele winter alle koffieprut in de tuin gegooid en geen slak meer te bekennen. Wat ook helpt zijn eierschillen die je fijn maakt en rond strooit. Daar houden slakken helemaal niet van want veel te scherp! Succes !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik leg nu hulstblaadjes naast de sla, eens zien of dat werkt. Goed plan van die koffieprut volgend najaar ga k het proberen.

   Verwijderen
 6. Oei, dat zijn wel heel veel slakken.😕

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nou he, zo'n bak vol heeft een hoog iiieeeehhhh gehalte :)

   Verwijderen
 7. Hemeltjelief! Dat zijn wel heel erg veel slakken!
  Kun je de kippen daar misschien blij mee maken?
  Als ze eenmaal door hebben dat die beestjes lekker smaken ben je in no-time van je slakken af :)

  BeantwoordenVerwijderen