dinsdag 9 augustus 2016

Een erfhond voor grandpa :)
Al jaren staat er "een erfhond voor grandpa" op ons verlangenslijstje. We wisten welke soort hond we leuk vonden en keken her en der eens rond op marktplaats of online bij hondenfokkers. We wilden niet expliciet een puppy het mocht ook een wat oudere hond zijn. Onze enige eisen was dat de hond goed met kindjes en andere dieren overweg kon. Het zou ook handig zijn als het beestje eens een dag alleen kon zijn aangezien grandpa en ik allebei werken op maandag en soms ook op woensdag. Op andere dagen is er altijd een van ons thuis.

Er was geen haast, ons leven is zonder hond ook al druk. Grandpa en ik hadden de afspraak dat als een van ons ergens De Hond tegenkwam, we deze mee naar huis zouden nemen. Als er maar een goed gevoel bij was.

Afgelopen weekend belde dochter uit Zutphen of we iemand wisten voor een hond van een van haar cliënten. De oude baas kon niet meer voor haar zorgen en het beestje moest echt weg. Het ging om een oude zwarte ( met grijs ) labrador. Toen kwam daar het idee...zullen wíj...is dit verstandig...heul oud beestje...met atrose...? Eigenlijk hoefden we er niet zo heel lang over na te denken, JA dit gaan we doen! Een oma-hond bij grandpa en grandma dat past prima samen lijkt ons.

Donderdagavond ga ik haar ophalen, ik ben zo benieuwd. 


Afbeeldingsresultaat voor oude zwarte labrador
www. plaatje, maar dit is het idee zeg maar, lief he.


liefs grandma.

7 opmerkingen:

 1. Mijn hart maakt een sprongetje wat ontzetend lief van jullie. Heel vel plezier en geluk samen en vooral genieten ouwetjes (honden) zijn zooooooo leuk en dankbaar
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien kost het even aanpassingstijd voor de hond. Maar wat zal hij/zij dankbaar zijn voor de nieuwe roedel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De oudjes verdienen het het meest, heb geduld met d'r. hier ook 5 herplaatsers die allemala hun rugzak hebben, maar dat zijn de mooiste honden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi en lief dat jullie deze hond een fijn huis willen bieden. Onze hond Ulica is inmiddels 11 en op haar manier een oude dame maar o zo lief.Je/jullie zullen merken hoe gezellig dat is een hond in huis/over de vloer .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt superlief, ik ben altijd zo blij als mensen oude en/of gebrekkige dieren op willen nemen, die verdienen ook een kans. 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zit hier echt met tranen in mijn ogen. Er zouden meer mensen moeten zijn zoals jullie. De wereld zou er heel anders uitzien.
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen