zaterdag 25 november 2017

Margie’s avontuur en goedkope bananen.

Onze oude hond Margie beleefde vanmorgen een hachelijk avontuur. Elke ochtend maakt ze met grandpa hetzelfde rondje, een snuffel hier, een plons in een regenplas daar , ach het leven is goed als je een oude hond bent en de geneugten van het leven eenvoudig maar oprecht zijn . Ware het niet dat op deze mooie ochtend er een joekel van een hond over het hek rondom zijn terrein sprong, de weg overvloog, regelrecht op Margie af. Ons wicht heeft niks van doen met drukkigheid en negeerde de woedend blaffende hond door haar kop weg te draaien om haar kuierende wandeling voort te zetten. Dat was niet naar de zin van “ dehondvandeoverkant” deze sprong woedend boven op Margie en beet in haar nek, grommend en grauwend. Grandpa deelde rake klappen uit op de kop van  Margie’s belager en een haastig toegeschoten man greep de hond stevig in zijn nekvel, samen lukte het de mannen de hond onder controle te krijgen, ondertussen kwam ook de bazin van de hond aangerend , man man man wat een toestand he! Margie had bloed aan haar oor, verder kwam ze met de schrik vrij, de hond had zich vastgebeten in haar leren halsband, daar stonden de tanden in.

De eigenares van de hond kwam een uurtje later langs , ook zij was vreselijk geschrokken, we hebben samen een bakkie gedaan. Ze zou maatregelen nemen om te voorkomen dat haar hond weer zoiets zou kunnen doen. De rekening van de dierenarts zal zij betalen ( antibiotica) . Eind goed , al goed dus , maar wat een schrik.

Omdat onze dierenarts in NieuwAmsterdam woont ben ik daar gelijk maar even boodschappen gaan doen. Bij AH stond op de groenteafdeling een krat met zeer rijpe bananen en ananassen , bij navraag bleek dat ze deze weg zouden gooien, beetje jammer toch, of ik ze mee mocht nemen....uhm jawel maar ik moest ze wel kopen , met een fikse korting, dat dan wel. Gek he , als ik ze niet gekocht had dan waren ze in de container beland, afijn ik kwam thuis met 3 kilo overrijpe voor een prikkie, ook nam ik 3 van de ananassen mee. Ik vries alles in wat ik aan overrijp fruit heb. Van de bananen maak ik bananenijs, ik doe ze door een smoothie of  door de havermout ( tijdens het koken ) .Zes zakjes, elk met twee bananen.


De ananas snijd ik kleine blokjes, deze leg ik op een bord , hops in de vriezer, als ze bevroren zijn doe ik ze in een bakje, op die manier heb je mooie losse stukjes. 

De plastic zakjes van de bananen gebruik ik gewoon weer, even afwassen en drogen en ze zijn schoon voor hergebruik. Mijn moedertje deed dat ook al, diepvrieszakjes werden meermalen gebruikt, ze had een speciaal klein rekje met wasknijpers waar ze ze aan ophing , handig he.

Liefs grandma.

9 opmerkingen:

 1. De dierenarts in Nieuw- Amsterdam staat goed bekend. Maar wel vervelend hoor en dood eng lijkt mij dat als een andere hond je eigen hond gaat aanvallen.

  Wel vreemd hoor van de AH, liever weggooien dan weggeven. Bij de Jumbo in Emmen (weerdingestraat) geven ze wel eens producten wat niet lang houdbaar is weg, dan ligt het bij de kassa en elke klant die dan afgerekend heeft, mag daar iets vanaf pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja bij Jumbo doen ze dat en ook bij de Boni is me dat wel eens gelukt. Ik vind het jammer dat de containers achter slot en grendel staan bij de supermarkten, ik ben echt een dumpsterdiving grandma 😃

   We winkelen dus af en toe bij dezelfde supermarkt, nou moe.

   Verwijderen
  2. De wereld is klein! Ik ga om de week naar de toko naast de Jumbo en haal soms ook iets bij Jumbo. Bij AH in Nw.Amsterdam kom ik 'n enkeke keer als ik bij Lidl geweest ben.

   Verwijderen
 2. O wat erg voor Margie, ze zal wel erg geschrokken zijn. Jaren geleden werd ons puppietje aangevallen door een Labrador. Spijtig voorval maar onze hond heeft er wel haar ganse leven een angstagressie van overgehouden.
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch vreemd,dat die hond de oudere hond en het afwenden van de kop niet respecteerde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gek he. Volgens de eigenaares was de hond erg dominant en accepteerde ze geen correctie van andere honden ook niet toen ze klein was, zelfs niet van haar hondeouders!

   Verwijderen
 4. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  ผลบอลพรีเมียร์ลีก

  BeantwoordenVerwijderen