vrijdag 11 januari 2019

Live below the line, dag 7 en een beetje rare dag

De laatste dag !!

Vanmorgen aten we pannenkoeken als ontbijt, ik maalde weer havermout, deed het restje sojamelk , wat water, een ei, zout in de blender en bakte van het deeg pannenkoeken. We aten deze met jam en we verdeelden de laatste banaan. We hielden een aantal pannenkoekjes over, die aten we met de lunch, er was ook nog een roggebroodje de laatste, lekker met smeerkaas en idd ook op nu.


Dit was er nog over van een aanrecht vol voedsel.Beetje rijst, beetje havermout, beetje macaroni, een sinaasappel, een mandarijn, 2 aardappels, halvarine, een bodempje pindakaas, een ei ( niet op de foto) , een little gem sla ( niet op de foto ).

Vandaag is schoonmoeder jarig, ze is 89 jaar geworden, afgelopen maandag werd schoonvader 88.  Op maandag stierf een tante van grandpa , een schoonzus van schoonouders en vandaag op schoonmoeders verjaardag werd ze begraven ,echt raar hoor. Schoonmoeder vroeg of we meewilden naar de begrafenis, we konden haar feliciteren Ên condoleren, een ongelukkige geluksdag, zeg maar.

Toen we weer thuis waren sneed ik de aardappels in plakjes en bestreek deze met olie, beetje zout, beetje peper en wat rozemarijn. In de oven en bakken tot ze krokant waren.
Oh en die chips die ik laatst wilde maken .... gans mislukt, ik had een aardappel in hele dunne plakjes gesneden en toen in de airfryer gedaan hahaha ze vlogen alle kanten op en waren absoluut niet te eten 😂. De aardappeltjes van vanavond waren goed gelukt, zij het veels te weinig, we aten er wat sla bij en een kopje pompoensoep die ik eigenlijk voor morgen had gemaakt, beetje gesmokkeld deze laatste LBL- dag. 

Wat ons betreft we hebben het achter de rug 😉! We zaten iets over de limit met de extra roggebrood. Zou ik dat verrekenen met de overgebleven rijst, macaroni ed dan komen we mooi uit. 

We vonden het allebei een hele uitdaging maar ook erg leuk om te doen, voor ons maar een weekje ...voor vele andere mensen een schrijnende realiteit. Dat zet me aan het denken hoor, we hebben het zo goed ..

De rest van januari leven we ook van 21 euro met ons beiden, met gebruik van onze voorraden en de moestuin. Gaat lukken. Liefs grandma

5 opmerkingen:

 1. Knap gedaan zo samen, ik heb er van genoten.
  Jammer dat het afgelopen is want het was leuk te volgen met de foto's erbij. Zeer zeker een goed idee en zeer inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan. Ik moet ook vaak denken aan minder bedeelden in uitzichtloze situaties. Ik denk dat je dan op den duur je moed en creativiteit kwijtraakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eigenlijk lijkt jullie januari maand qua denkwijze wel een beetje op het vasten van de katholieken en de ramadan. Ik vind het interessant en inspiratievol om te volgen. En ik kijk uit naar het vervolg van deze maand :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super gedaan! Ik ben benieuwd naar de rest van de maand.

  BeantwoordenVerwijderen