zondag 28 april 2019

Bij de groenteboer, vrijmarktbuit en logeerpartijtjes

Vrijdag waren we bij onze favoriete groenteboer, ze hadden zoveel in de aanbieding dat we niet eens meer naar de markt gingen.kijk wat een heerlijkheid voor maar 18,95 !


2 kilo aardbeien
tros bananen
3 paprika's
2 kilo tomaten
6 meloenen ! ( erg rijp, 6 voor 1 euro )
4 avocado's
2 mango's
1 kilo appels
5 passie fruit
2 verse knoflook
750 gram asperges
broccoli
1 kilo kiwi's
2 struikjes witlof
3 courgettes

de pompoen is uit onze voorraad.

Van 1 kilo aardbeien en 2 mango's maakte ik heerlijke jam. Van alle jammetjes die ik laatste tijd maakte is deze onze favoriet. Van de tomaten maakte ik twee porties pastasaus en een pannetje tomatensoep. 
Heerlijk.

Gistermorgen lummelden we wat aan en wisten niet goed of we al dan niet naar de vrijmarkt zouden gaan, tot dochter uit Zutphen belde...of ze kon komen met de kindjes en of we dan naar de vrijmarkt konden gaan en of ze dan ook kon blijven slapen! Ja, ja en ja 😊😊. Zo liepen we om half twee in Emmen en het was erg gezellig, niet te druk maar zeker niet te rustig. Kleindochter Nora had 2,50 te besteden en geloof me, zelfs een 3-jarige kan al handelen ! Ze kocht een frozen t-shirtje, een knuffel, een boekje voor haar broertje en een ram-gitaar die ondertussen al de geest heeft gegeven :)

Ik vond zelf een leuk vestje en een setje schaaltjes die officieel niet bij elkaar horen maar wonderwel bij elkaar passen.


I love it
Rond een uur of vier waren we weer thuis en kwamen zoon en schoondochter van het dorp met de kindjes een oranje tompouce eten. Zoon en schoondochter gingen iets later naar huis om wat op te ruimen en hun kindjes bleven eten. Dochterlief stopte de vier kabouters in bad en na het eten bracht grandpa twee daarvan naar huis en dochter bracht de andere twee naar bed. Hoppa tijd voor een biertje en wijntje , gefeliciteerd Alexander !

Vandaag doen we rustig aan.

Eind van deze week komen dochter en kindjes uit Ermelo logeren en ook jongste dochter komt een nachtje logeren zij gaat altijd met grandpa op klus naar Rotterdam. Gezellig deze dagen 💖

liefs grandma.
                     


Geen opmerkingen:

Een reactie posten