zondag 23 februari 2020

to good to go II

Afgelopen donderdag kreeg ik een appje van mijn vriendin dat er weer een aantal to good to go boxen waren bij Ecoplaza in Emmen. Ze moest zelf nog naar t centrum en wilde ze wel voor me meenemen. Vrijdag spraken we af en onder het genot van een kopje koffie overhandigde ze me de tas vol heerlijkheid. Het voordeel van de Ecoplaza is natuurlijk dat alles biologisch is en bovendien zit er weinig tot geen vlees of vis in de pakketten. Ik was aangenaam verrast door de inhoud van de tassen ( ik had 2 besteld, is dat erg hebberig ?)Het volgende zat erin,

1 krop andijvie
1 stuk kaas
2 zakken cruesli
4 kaassouffl├ęs
3 yacon ( vriendin had daar ook eentje van gehouden )
2 appels
broodje seitan
mascarpone
bak champignons
gekruide wokreepjes


totale tgtg kosten 9.98.

We konden alles gebruiken en sommige producten waren zeker nog een maand houdbaar, echt een fijn pakket.
Voor mezelf heb ik besloten alleen de to good to go pakketten van bakkerijen en ecoplaza te bestellen. In die van de supermarkten zit veel voorgesneden groenten, kant en klare maaltijden, vlees en zuivel.

Mijn gepland weekmenu moest ik wel aanpassen.

vrijdag, aten we stamppot rauwe andijvie met gebakken champignons, ui en kruimgehakt.
zaterdag, als lunch de kaassouflets en 's avonds witte en bruine bonen chili
vandaag zondag, roerbakgroente (met de yacon) , mie en de wokreepjes.
maandag, aardpeerschotel met bloemkool en kaas.
dinsdag, stamppot kool of stamppot snijbonen met een vegetarische rookworst.
woensdag, soep en pizza 
donderdag, weet ik nog niet.


De yacon is trouwens heerlijk veelzijdig  je kan er een soepje van koken, je kan hem wokken en rauw is hij heerlijk door een salade.
De yacon doet het goed in de Nederlandse moestuin, de groei lijkt op die van de aardpeer.

Aanstaande dinsdag avond komt er iemand van de bank bij ons thuis, we gaan het dan hebben over de hypotheek, aflossen of sparen dat soort dingen. Aan de ene kant willen we de hypotheek wel afbetalen maar aan de andere kant is het zeer handig om beschikbaar geld op de bank te hebben staan.

Vinden jullie het interessant om te volgen hoe we in 4 jaar tijd minstens 30.000 (liefst meer) euro gaan/willen sparen? en toch gezellig te leven? Let me know.

liefs grandma.
7 opmerkingen:

 1. Oh ja,daar ben ik benieuwd naar. Ik las ook de boeken van Gerhard Hormann op dat gebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja, daar ben ik ook heel benieuwd naar hoe jullie dat gaan doen dus dat vind ik zeker interessant om te lezen,leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja zeker interessant. Wij hebben een op een bepaald moment besloten de hypotheek aflossingsvrij te maken. Ook om wat spaargeld te verzamelen om tijdens het pensioenleven wat meer contanten te hebben. De (lage)rente 20 jaar vastgezet, zodat ons huis ons nog maar een schijntje per maand kost. En eerder pensioen mogelijk werd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ga niet over een nacht ijs, maar vraag meerdere offertes/adviesgesprekken. Zelf goede ervaringen gehad met De Vries uit Veenoord. Geen aandelen, maar een fijne organisatie ook voor bankzaken (Regiobank). Succes en benieuwd naar jullie verhalen. PS: zelf ook financieel adviseur geweest, dus vraag rustig als jullie iets willen weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik ben zeker geïnteresseerd en volg graag. Ook bij ons wel dilemma. Verder aflossen of sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is dat toch een prachtig initiatief! Duurzaam en budgetvriendelijk!

  BeantwoordenVerwijderen