woensdag 5 februari 2020

Too good to go koken en valkuilen

Van de too-good-to-go-box gebruikte ik vandaag de taugé en de pasta geitenkaas salade met een deel van de losse voorgesneden sla mix. Ik kookte een chinees tomatensoepje en deed daar de taugé doorheen, tja de salade was al klaar, alleen de dressing moest er nog door. Het avondeten was snel klaar. De soep was heerlijk, de salade ook, alleen de pasta die er door zat vonden we niet lekker. Als toetje aten we de slagroom vla, oldschool, we eten nauwelijks toetjes :)
Het brood van de box ligt in de vriezer.

Aanstaand weekend hebben we familie-weekend. Na het werk ging ik even langs de groenteboer. Het leek me handig om alvast mandarijntjes te kopen, alle kleinkinderen lusten mandarijntjes.
Bij de groenteboer waren ze in de aanbieding 2 kilo voor 1.98. Mandarijnen waren niet het enige wat in de aanbieding was....zucht. Die groenteboer is mijn valkuil en vandaag viel ik daar pardoes in. Ik kwam thuis met,

mandarijnen  (allicht)
3 mango's
1 stronk broccoli
10 eieren
3 kilo spruitjes, ja hoor eens die grote zak vol kostte maar 1.00 euro, kon ik niet laten liggen
1 grote zak met paprika's en pittige pepertjes voor maar 0.50 euro
1 kilo bananen
3 avocado's
13 !! passie vruchten
gratis druiven want de verpakking was kapot
een bakje kiemgroente
een bakje rozemarijn

13 euro nogwates,  had ik niet allemaal moeten kopen ...dus ahum

voor volgende week nog maar 50 euro , oeps.

Vanmiddag blancheerde ik een groot deel van de spruitjes en deed die in de vriezer, de rest in de koelkast. Morgen zal ik een deel van de paprika's in kleine stukjes snijden en ook invriezen. Voorraad voorraad, zo houden we de boel op peil :)

De rozemarijn ontdeed ik van de onderste blaadjes en zette de takjes in een glas water, zo blijven ze lang goed én als je geluk hebt schieten ze wortel en heb je voor weinig geld een aantal plantjes. De onderste blaadjes droog ik boven de kachel en doe ze dan in een potje.


Afbeeldingsresultaat voor rozemarijn"


liefs grandma.13 opmerkingen:

 1. Goed bezig meid! Wij kopen ook geregeld verse kruiden bij de Turkse winkel in Veendam en zetten het in een potje water. Net wat je zegt: het staat heel lang, zodat je alle dagen verse koriander enzo hebt PLUS dat het wortel schiet en dan ben je spekkoper😊 heerlijk toch, dat je op die manier lekker kunt koken voor weinig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat de kruiden betreft,ik koop regelmatig een potje kruiden, haal deze voorzichtig uit de pot en deel de kluit. Zo,n potje vol dat zijn nl allemaal afzonderlijke plantjes. In de winter heb je zo een vensterbank vol met bv basilicum. In het voorjaar zet ik ze direct vanuit de pot in de moestuin, werkt altijd.

   Verwijderen
 2. Dat is geen geld. Wij hebben alleen een groente juwelier in de buurt. Daar haal ik wel eens wat, maar alles is heel duur. Prachtig en heerlijk maar te duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjonge dat is geen geld he!!! Daar zou ik erg hebberig an worden. Heerlijk zo gezond en goedkoop eten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had me heilig voorgenomen om weer biologische groenten te kopen maar ja dit was wel heel verleidelijk

   Verwijderen
  2. Als het verschil zo groot is,wordt het moeilijker om bio te kopen. Misschien de meest gespoten groenten en fruit?

   Verwijderen
 4. Wat een heerlijke goedkope groenteboer om in de buurt te hebben en zo heb je voorlopig weer een fijne gezonde voorraad. Ik zou er ook hebberig en blij van worden want ik zou zeker het drievoudige kwijt zijn geweest. Geniet er lekker van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 3 kilo spruitjes voor 1 euro? Ik moet toch ook maar eens naar de groentenboer gaan... Ik had om een of andere reden het gevoel dat ze juist duurder waren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja het is heel goedkoop. Dit zijn dan de spruitjes van vorige week ofzo, de buitenste blaadjes zijn soms wat gelig, maar he evengoed zijn ze prima, soort van buitenbeentjes :)

   Verwijderen
 6. LOL. Het lijkt wel de Action: je gaat er naartoe voor 1 ding, en komt er uit met veel meer. Maar dit is tenminste gezond!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh hellup ja de Action, k haal er nog alveens knutseldingen maar kom steevast met andere zaken weer uit.

   Verwijderen