donderdag 3 oktober 2013

Boeken

Ik hou van boeken.Voor mij geen digitaal gebeuren. Ik houd van het papier, het gewicht, de geur. Sommige boeken heb ik meerdere keren gelezen ze zijn als oude vrienden. Zolang ik me kan herinneren was met-een-boekje-in-een-hoekje mij op het lijf geschreven. Als kind zijnde haalde ik alles uit de bieb, las alles wat los en vast zat. Op woensdagmiddag en zaterdagochtend was ik daar te vinden en nam  het maximaal toegestane aantal boeken mee. Op 12 jarige leeftijd mocht ik onder supervisie van de bibliothecaris boeken halen van de volwassen afdeling met mijn jeugdkaart . Oh grote heerlijkheid, er ging een wereld van Griekse goden en hobbits voor me open. En de informatieve boeken waren natuurlijk van een heel ander kaliber dan die van de jeugd afdeling :0 dit ging over echte dingen en echte mensen. Op een gegeven moment vond ik de boeken van Louis de Koning en Bert Zeijlstra en de boeken van John Seymoer, mijn eerste kennismaking met zelfvoorziening. We hebben het dan ook over de jaren zeventig he.

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar oude en nieuwe boeken  over zelfvoorziening, biologisch tuinieren en groen leven in de stad en daar is heel wat over te vinden. 

Afgelopen dinsdag kreeg ik van een lief collegaatje een hele serie van de groenboekerij, ooit van haar vader geweest. Blij ! Hieronder een deel van de verzameling.
en de oude vrienden....ps : nee nog steeds geen kleinkindje zucht , zit nog gezellig in moeders buik.

1 opmerking: