zondag 13 april 2014

geen titel

Kreeg ik van zuinigaan.blogspot.nl een award, daar ben ik heel blij mee. Dank je wel. Ik stuur hem zo snel mogelijk door.


Op deze zondag namen we vrij, hoewel grandpa toch even iets aan de cv van een van de kinderen moest fixen. We zijn dus lekker 'bie huus' zoals ze dat hier in onze streek noemen. De dierenhokken werden verschoond. Meneer Jansen het vader konijn hupt in het achterhuis, even de benen strekken. Ik hield vandaag een babykonijntje in mijn hand , liieff en oh wat groeien ze hard. De kippen kregen alles schoon, zaagsel en stro. Het broedende kipje nam, zodra het buitendeurtje van haar hokje openging, een zandbadje op het aardappelveldje. En passant liet ze een stevige vieze keutel zoals alleen broedse kippen en moederkloeken dat doen ( stinkt heel erg ). Ik denk dat we deze week de eerste kuikentjes kunnen verwachten.
Guus kreeg een schone wollen deken in zijn bench, het wordt steeds moeilijker om hem opgesloten te houden, tja. Gekooide tijger.
We overgoten de graspolletjes tussen de stenen met kokend water, eens zien of dat helpt. Iedereen bedankt voor de tips!

Afgelopen vrijdag kocht ik bij de biokraam groene asperges, heerlijk. Van de schillen en de harde onderkantjes maakte ik een bouillon. Vandaag werd dat een heerlijk soepje, met een beetje boter en bloem aten we, lekker luxe, gebonden aspergesoep. We aten er een hartige taart bij, gemaakt van alle restje groente die ik nog had. Zo hadden we een heerlijke lunch.
Nu ga ik een pot koffie zetten, zeer genoeglijke diepe zucht.

fijn zo een dag.

liefs grandma.


4 opmerkingen:

 1. Asperges, het wat loopt me inmiddels in de mond. En dacht in de ochtend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En is het gelukt? dat kokende water op de grasjes ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het werkt wel maar gaat langzaam. Een ketel heet water per vierkante bestrating, voor zeg maar 100 m2 ;)

   Verwijderen