zondag 18 mei 2014

geniet momentjes

Vooral in een drukke tijd ben ik me bewust  van geniet-momentjes. De laatste dagen waren behoorlijk druk. Veel gewerkt, tien uur extra, late diensten gevolgd door zeer vroege maar het was de moeite waard. Gisteren en vandaag zagen we de gevolgen van wat extra personeel en meer rust op de woongroep door een splitsing kunnen doen. Ik zal niet teveel uitweiden hierover ivm herkenning en privacy van cliënten maar dat zijn van die momenten dat je weet waarom je iets doet :)
Bij ons mag je kiezen wat je met je extra gewerkte uren doet, uitbetalen of vrije uren opnemen laatst genoemde mag je ook later in het jaar opnemen mits in overleg. Ik let goed op mezelf hoor mommy  ! en ben as dinsdag lekker vrij, wat zeg ik , ik hoef pas volgende week maandag weer te beginnen pompompom.

En ach, met dit mooie weer zijn er vele geniet-momentjes, zo zag ik vandaag, de gisteren geboren jonge katjes bij zoon en schoondochter, kwam kleine man net uit zijn bedje met zijn krulletjes nog een beetje vochtig zweterig van de diepe slaap.

Knuffelden we thuis de kleine konijntjes.
  ....en tot slot stookten we een vuurtje om op te koken. Voor mij het ultieme vrijbuiter- idee. Grandpa had bij zoon en schoondochter een aantal eitjes gevonden, schoondochter vertrouwde dat niet ( zijn ze nog wel goed?) wij aten ze, na de versheidtest, gewoon op. Ik roerbakte spekjes , raapsteeltjes, een paar tuinboontoppen en een stukje prei in de oude pan boven ons vuurtje, vervolgens roerden we er de eitjes met wat slagroom, paprikapoeder en kerrie doorheen. Brood en wijn erbij, ultiem subliem.


Heel eenvoudig maar het voelt rijk.

liefs grandma


3 opmerkingen:

 1. Oh wat fantastisch. .... meer heb je niet nodig he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super Grandma: lekker balansen: dat is heel verstandig.
  Wat een grappige BBQ hebben jullie daar gebouwd zeg.
  Schuif je hout via de linker zijkant naar binnen of zie ik dat verkeerd?
  Em hoe werkt de luchttoevoer?
  Dit zou voor ons (mij) ook goed kunnen werken :)

  BeantwoordenVerwijderen