dinsdag 27 mei 2014

tuin enzo

Gisteravond hebben we maar liefst 8 liter vlierbloesemsiroop  gemaakt, nou ja " we", ik roerde in de pan en grandpa kwam af en toe langs om te vertellen dat het wel heel lekker rook. Vanmorgen namen we allebei wat van de frisse heerlijkheid mee naar ons werk. Weet je dat veel mensen het niet durven te drinken want dat vinden ze eng ?! Dát vind ik dan weer eng :) Gisteren aten we ook voor het eerst broccoli uit eigen tuin, zo lekker.
De tuin doet het op zich goed alleen die slakken he.. t Is indroevig, vooral de groene sla en de worteltjes moeten het ontgelden. Gelukkig heb ik nog een bon liggen waarmee ik vrijdag op de markt 10 slaplantjes voor een euro kan kopen. Sorry mensen ik heb toch weer de eco-style-korrels moeten strooien om de schade beperken.

De kleine konijnen van het eerste nest kunnen al bijna weg, ze zijn zo cute ( als je eentje wilt mag je me mailen :) ) van dit nest dat in huis opgroeide kan ik niet eentje slachten...
Op dit moment hupsen ze in het achterhuis, hun kooitje is niet zo heel groot dus lopen ze vaak los. Dat loslopen schijnt goed te zijn voor hun spijsvertering, ik ben er zeker van dat ik straks nog moet stofzuigen.

liefs grandma8 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijkheid, jammer dat mensen er met een schuin oog naar kijken he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gek he. Ik las de mijmeringen van Annemiek en ze vertelde dat , tijdens het vlierbloesem plukken, iemand tegen haar zei, dat ze gelukkig genoeg geld hadden om echte siroop te kopen :) :) ook zoiets.

   Verwijderen
 2. haha grappig he dat mensen dat eng vinden....snappen wij niks van :) Gelukkig heb ik nog weinig last van slakken in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijna geen slakken?! oh gij gelukkige vrouw :) ik word gek van de glibberaars met huisjes op hun rug.

   Verwijderen
 3. Wat doet je tuin het prachtig!
  Bij mij doen de kolen het helaas helemaal niet. Schieten niet goed wortel en worden aangevreten door een hongerig konijn... helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wil je je recept voor de vlierbloesemsiroop delen ? Vanmiddag ga ik op struun naar vlierbloesem, maar twijfel over welk recept ik moet kiezen.

  Alvast bedankt
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het recept staat op mn blogje " vlierbloesemsiroop" van 22 mei ;)

   Verwijderen
  2. Ik kwam 'm toevallig net tegen in een zoekopdracht. Dank je wel.

   Verwijderen