zondag 25 mei 2014

weekend

En voordat ik het in de gaten had is het al zondagavond.

Vrijdag bio-tuindag, het groeit daar goed, hoewel de groente op het ene strobed het beter doet dan op het andere. Apart... Als nieuwigheid zag ik een klimrek gemaakt van een fietswiel. Dochter van lieve vriendin had deze gemaakt als ik het goed heb begrepen. Ze plaatsten een houtenpaal met daarop een fietswiel. Door de gaten in de velgen worden touwtjes gehaald en naar de grond gespannen, Deze touwen werden vastgezet met een oude tent haring. Ze willen nog een vogelhuisje bovenop het wiel plaatsen. Langs de touwen groeien snijbonen en tomaten.

www plaatje


www plaatje

Dochter met de twee kindjes kwamen dit weekend logeren. Altijd een blijde hapening. Ze kwamen vrijdags al. Jongste dochter was ook nog thuis en het was erg gezellig om weer eens met een 'volle' tafel te eten. Zaterdag gingen we naar een kindervoorstelling en daarna naar zoon en schoondochter om een pizza te eten. De kleinkinderen speelden zo leuk samen. Er ligt bij het huis van zoon een enorme berg geel zand, voor t straatje leggen, waar de kindjes naar hartenlust in mochten spelen. Het zand zat tot in de luier kan ik je vertellen :)
Vandaag gingen ze weer naar huis. Akelig stil. Grandpa en ik pakten de fiets en plukten een grote tas vol vlierbloesem. In de kelder staat nu de grootste pan gevuld met zoetgeurende heerlijkheid. Ik zocht in de voorraad gekregen potten en flesjes een aantal geschikte exemplaren en waste die grondig af. Morgen kook ik ze uit en dan kan zoete koken beginnen.
Ook  bakte ik nog een Iers krentenbrood. Straks als de afwas is gedaan nemen we daar een flinke plak van, beetje roomboter erop, lekker.

Heerlijk zo'n weekend , we zitten buiten, drinken een glaasje , genieten van de bloemen en de vogels. Af en toe komt moederkip  met haar kuikentjes voorbij. Hun hokje is wat aan de krappe kant zodat ze , als we thuis, zijn los mogen lopen. Moederkip blijft meestal in de buurt van het hok,de groentetuin is dus veilig.


zoek de kuikens.

Morgen weer werken, vandaag rust .

liefs grandma.

5 opmerkingen: