woensdag 21 mei 2014

zomaar een doordeweekse dag

Gisteren een dagje bij zoon en schoondochter gewerkt. Kleinzoon hielp mee zo goed als hij kon. Beetje zand sjouwen, de geiten en het varken opjagen, jonge poesjes stiekum uit de doos halen, beetje wasgoed ophangen enz.
Gisteravond laat nog een grote pan met pastasaus gemaakt. Bij de Turkse toko hadden ze een kist vol rijpe tomaten voor 1.99 euro die kon ik niet laten staan natuurlijk. Vandaag kon ik mijn dag zelf inplannen. UITSLAPEN :) heerlijk blijven liggen tot 9.00. Daarna aan de slag, de badkamer moest nodig gesaust en de eeuwige was had zichzelf vermeerderd in de wasmand. Opruimen en ondertussen koffiedrinken in de tuin.

Op mijn werk gooien we veel eten weg. Alles van over de datum maar ook eten wat op tafel heeft gestaan, zoals aardappelen, groente en brood moeten na de maaltijd weggegooid worden. Brood  neem ik mee naar huis, ik droog het en geef het aan de dieren. Ik had een hele voorraad oud brood liggen en legde dat in zon te drogen.Straks doe ik dat in een plastic zak en heb ik gratis eten voor de beesten.

:)


Vanavond ben ik naar t werk gegaan voor "konijntje knuffelen" drie kleine konijntjes gingen mee in een rieten mand. Zo vertederend hoe de cliĆ«nten op het kleine spul reageerden. Jammer genoeg mag ik de  foto's niet plaatsen, ivm privacy he.

Ach ja zo rijgen de dagen aaneen, he . Ik vind t mooi.

liefs grandma

6 opmerkingen:

 1. Dat je de foto's niet mag publiceren begrijp ik. Als ze er maar van hebben genoten.
  Zonde dat er zoveel eten weg wordt gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. privacy staat voorop, zo hoort het ook.

   Ja erg jammer, ik werk in principe maar een keer in de maand s avonds, anders nam ik ook de overgebleven aardappelen mee :)

   Verwijderen
 2. Zonde zeg van al dat eten.
  Mijn uk gaf een spreekbeurt over nijntjes. Ook babies meegenomen. Zooo leuk al die reacties. Zelfs juffen en meesters helemaal vertederd. Kan ook niet anders, er is weinig wat schattiger is natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt he. Collega's vonden ze ook zo lief.

   Uk een mooi cijfer zeker? :)

   Verwijderen
 3. Ja, de privacy van de bewoners staat voorop. Dieren doen het over het algemeen goed
  Wat eten weggooien betreft, mijn moeder werkte op een WBC. Daar werd gewoon niet alles op tafel gezet. Een deel bleef in de keuken, als de bewoners nog honger hadden, werd het aangevuld. Op die manier bleef niet veel over wat weggegooid moest worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze eten bij ons kant-en-kant , in bulk zoals dat heet. Wat opgewarmd is kan niet nog een keer gebruikt worden. zonde he. Alleen in weekend wordt er gekookt.

   Verwijderen