zondag 31 augustus 2014

einde vakantie

Gisteren hadden we ons gezins-feest. De aanloop naar het feest was bizar. Allereerst overleed de moeder van een vriendinnetje van jongste dochter. Donderdag waren we een dagje in het dolfinarium alwaar ons het bericht bereikte dat een cliĆ«nt van me was overleden, dit was een zeer markante persoonlijkheid zal ik maar zeggen. s Avonds overleed de oma van schoondochter. Vriend van jongste dochter kreeg akelig nieuws en had geen moed om op het feest te verschijnen en schoonzus van oudste dochter lag in het ziekenhuis om te bevallen onder moeilijke omstandigheden wat de nodige spanning opleverde voor dochter en schoonzoon.Andere schoonzoon kon ook niet komen ivm werk, dochter kwam wel maar moest op tijd weer terug. Even was er sprake van dat ook de helpende kok niet zou komen maar gelukkig was hij wel van de partij ondanks dat hij geveld was door een fikse verkoudheid. 
De bestelde muziek-cd kwam niet op tijd, de weersverwachting was niet best en de tent die ik wilde huren bleek veel te duur te zijn .

Uiteindelijk ging het feest wel door, zetten we onze eigen tunneltent op, knapte het weer zienderogen op, waren de aanwezige gasten erg gezellig, redde de kok de schapenbout, grandpa ontfermde zich over de kip op het rooster, was er een gezellig vuur en meer dan genoeg te eten. De kleinkinderen speelden lief samen, de kipjes scharrelden wat rond en de katten zaten klaar om alles wat overbleef soldaat te maken. Het grootste deel van de gasten vertrokken om 19.30, schoondochter mistte het eten maar kwam later nog terug om bij het kampvuur te zitten. Om 21.30 vertrokken zij, zoon en kleinzoon en een van de lievelingsneven. We bleven tot in de late uurtjes met ons vieren bij het vuur zitten , dronken nog wat wijn en bier en sloten met een zucht de dag af, bizarre dag.

Morgen begint het lieve arbeids- leven weer.... t is wat.


liefs grandma.

4 opmerkingen:

 1. lukte het iedereen hun zorgen even aan de kant te zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof van wel. De schoonzus beviel uiteindelijk van een prachtige dochter en jongste dochter en schoondochter hadden wat afleiding...

   Verwijderen
 2. Sjonge zeg, dat is heel wat, wat er gebeurde!
  Gelukkig dat er toch ook fijne dingen waren, dat scheelt dan nog weer bij alle narigheid.
  Fijn dat de bevalling van schoonzus goed is afgelopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sjeetje zo zie je maar weer sjit happens

  BeantwoordenVerwijderen