woensdag 3 september 2014

Voorraad

Vandaag staat in het teken van de voorraad. Straks duik ik de kelder in om eens goed te kijken naar de potten en blikken die ik nog heb. Wat is er op of over de datum, waar is er genoeg van ( volgens mij heb ik nooit genoeg :) ) en wat moet er nog bijkomen. De groentetuin heeft heeft veel schade ondervonden van de slakken.


zo zijn ze nog schattig :)


Van de boontjes en worteltjes eten we elke week wel een keer maar er is niet genoeg om te wecken, jammer. De snijbonen doen het daarentegen heel goed en daarvan hebben we al genoeg ingemaakt. Pompoenen en courgettes, mais en boerenkool, prei en postelein , bietjes en aardappelen allemaal meer dan voldoende. We zullen de boel eens op een rijtje zetten.
De groentetuin neem ik vandaag ook onderhanden, alles is overwoekerd door de oost-indische kers, ik pluk dagelijks bossen vol blad en bloemen voor de konijnen die zijn er dol op, nuttig, maar na vandaag wil ik de paadjes weer kunnen zien.

Eind van de dag naar de Turkse toko om een kistje tomaten te halen voor saus en soep.

genoeg te doen, hotsa aan de slag

liefs grandma

5 opmerkingen:

 1. Oh wat een heerlijkheid zo'n blogje!!! Hier is alles stil, ja er komen trouwens nog snijbonen aan, gekke planten hier :) De rest is vrij rustig. Selderij groeit goed en de spuit, rode en groene kool, kale gaan het nu eindelijk doen na vele aanvallen van de slakken. Hier zijn helaas die kleintjes allemaal om het leven gebracht... Ook vele rupsen zijn verwijderd...

  De natuur moet soms wreed zijn ni waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geinig he zo'n mini-slak. Maar ze vreten inderdaad alles op! Hier zijn we de kelder aan het leegeten, zodat er weer nieuw spul in terug kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig logje. Ik krijg er wel gelijk honger van :-)
  De vruchten van mijn tuin zijn wel een beetje opgedroogd. Ik had een goede aardappeloogst, maar die heb ik inmiddels allemaal opgegeten. Doperwtjes zitten in de vriezer, goed voor vier maaltijden. Niet genoeg om de winter mee door te komen.
  Geniet maar lekker van je oogst en je gevulde voorraadkast/-kelder. Het is heerlijk om resultaat van je werk te zien en de planken weer gevuld met lekkernijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een rijkdom zo'n moestuin.
  Fantastisch dat je er nog zoveel van kunt oogsten en kunt overhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk om zelf zoveel in de tuin te hebben dat je er voorraad van kan maken.
  Je bent echt druk dus, werk ze!

  BeantwoordenVerwijderen