vrijdag 12 september 2014

wortelloof

Tot mijn grote verbazing las ik een recept, pesto van wortelloof ! Was nog nooit bij me opgekomen dat je wortelloof zou eten zal ik je vertellen! We gooien dat soort zaken op de composthoop of geven het aan de dieren. Even googlen leverde een schat aan recepten.

Ik probeerde de pesto..

Bosje wortelloof, de harde steeltjes verwijderd. Het bosje even omgekeerd in kokend water gehouden ( blancheren kan ook, 1 minuutje koken) .
2 knoflook teentjes in stukjes
olijfolie
walnoten
zout , beetje peper
evt oude kaas

Alles in de blender, klaar. Lekker door de pasta.

De smaak is pittiger dan pesto van basilicum, kan ook komen door de veelheid van knoflook die ik er doorheen deed ( 2 hele dikke tenen op een klein bosje :) )




fijn weekend, liefs grandma


6 opmerkingen:

  1. Je kan wortelloof ook in de soep doen of drogen, verpulveren en met wat zout vermengen voor een alternatief soort kruidenzout.
    De harde stengels kan je na het drogen vermalen en door het kippenvoer mengen. Niets gaat verloren :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het ooit wel eens geroerbakt....nooit weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nooit geweten dat dit kon!
    Jammer van al die bossen loof die ik heb weggegooid.
    Binnenkort toch maar eens proberen met supermarkt wortels :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. raar eigenlijk dat we soms grote delen van de groente die we eten weggooien, zo maak ik nu van de stronk van bloemkool en broccoli blokjes die ik door de soep of saus van de spaghetti doe ,niks mis mee en een veel efficienter gebruik van mijn groentes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hey, pesto kan ook op dezelfde manier met brandnetel, groet dirkje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nog gefeliciteerd met GrandPa!

    En wortelloof...ja dat gebruikte ik ook weleens in smoothie. Maar pesto kende ik nog niet daarvan. Leuk idee!

    BeantwoordenVerwijderen