Ik probeerde de pesto..
Bosje wortelloof, de harde steeltjes verwijderd. Het bosje even omgekeerd in kokend water gehouden ( blancheren kan ook, 1 minuutje koken) .
2 knoflook teentjes in stukjes
olijfolie
walnoten
zout , beetje peper
evt oude kaas
Alles in de blender, klaar. Lekker door de pasta.
De smaak is pittiger dan pesto van basilicum, kan ook komen door de veelheid van knoflook die ik er doorheen deed ( 2 hele dikke tenen op een klein bosje :) )
fijn weekend, liefs grandma
Je kan wortelloof ook in de soep doen of drogen, verpulveren en met wat zout vermengen voor een alternatief soort kruidenzout.
BeantwoordenVerwijderenDe harde stengels kan je na het drogen vermalen en door het kippenvoer mengen. Niets gaat verloren :-)
Ik heb het ooit wel eens geroerbakt....nooit weer.
BeantwoordenVerwijderenNooit geweten dat dit kon!
BeantwoordenVerwijderenJammer van al die bossen loof die ik heb weggegooid.
Binnenkort toch maar eens proberen met supermarkt wortels :)
raar eigenlijk dat we soms grote delen van de groente die we eten weggooien, zo maak ik nu van de stronk van bloemkool en broccoli blokjes die ik door de soep of saus van de spaghetti doe ,niks mis mee en een veel efficienter gebruik van mijn groentes
BeantwoordenVerwijderenhey, pesto kan ook op dezelfde manier met brandnetel, groet dirkje
BeantwoordenVerwijderenNog gefeliciteerd met GrandPa!
BeantwoordenVerwijderenEn wortelloof...ja dat gebruikte ik ook weleens in smoothie. Maar pesto kende ik nog niet daarvan. Leuk idee!