donderdag 4 december 2014

beetje ontslag.....genomen

Twee weken geleden had ik een gesprek met mijn  leidinggevende om voor een klein deel ontslag te nemen. We werken binnen de stichting met een JUS (jaarurensystematiek). Aan het begin van het jaar krijg je een jaarrooster waar al je diensten van het komende jaar opstaan. Van te voren kun je dan al aangeven op welke dagen je wel/niet wilt werken, wanneer je vakantie wilt, of je een bepaalde periode meer of minder wilt werken, ik vind het handig. In principe heb je dus je uren die je per jaar moet werken maar je mag zelf weten hoe je dat invult. Ik heb een contract van 55 %, werk bijvoorbeeld graag aan het begin van de week, liever geen weekenden :) of late diensten :) :0 daar wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Ik heb nooit echt gebruik gemaakt van de flexibiliteit van het JUS maar daar gaat nu verandering in komen.
Ik heb een klein beetje ontslag genomen, 5 % . Per maand werk ik dus nog maar 50% op papier, ik wordt echter wel gewoon, net als nu, 55% ingezet, dit houdt in dat ik dus 1 maand per jaar helemaal vrij ben ( naast de vakanties) mooi toch?

Volgend jaar neem ik de maand mei ( overjarige vakantie uren en plusuren) ,juni (uitgeroosterd volgens JUS) en nog twee weken in juli ( pbl ) vrij van werk-buiten-de-deur . In die maanden help ik dan schoondochter, die rond die tijd bevalt, als inval bij de kinderopvang. Prachtig geregeld. Ik hoef geen onbetaald verlof op te nemen , werk maar 2 dagen in de week en verdien zelfs wat extra's. Zomervakantie nemen grandpa en ik dan in september ofzo.

De grote ontslag ronde komt echter nog, ergens in januari. Het kan dus zijn dat mijn mooie plan een andere wending krijgt maar goed, nu heb ik dit alvast geregeld.

liefs grandma.


8 opmerkingen:

 1. Dat klinkt heel goed, hopelijk gaat het door zoals je het nu graag wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is dat jaarrooster niet zonde van het werk? Met mensen ingepland,die er straks niet meer zijn? Sterkte met de onzekerheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de reorganisatie zijn de al een aantal zaken in werking gezet voor 2015. Alle diensten zijn verkort , sommige zelfs vervallen Iedereen werkt dus vaker. Van de collega's die in aanmerking komen voor ontslag zullen een aantal inderdaad ontslagen worden , een ander deel zal worden ingezet als flexers om op die manier de gaten te vullen. Veel mensen wilden gebruik maken van de per-mobiliteit misschien vallen de gedwongen ontslagen daardoor mee... Niet ideaal allemaal maar wel praktisch voor de werkgever

   Verwijderen
 3. Los van wat er wellicht op je afkomt, je hebt nu gedaan wat binnen je mogelijkheden ligt. En dat is alleen maar goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu nog even geduld tot misschien eind januari en dat weet je ook of de planning helemaal doorgaat , in ieder geval mooi dat je zo dingen kan regelen.

  BeantwoordenVerwijderen