vrijdag 1 mei 2015

kleine bandieten

Vanaf  woensdag ochtend jl was ons huis gevuld met kleine bandieten. Om half 11 's ochtend arriveerden dochter en de kindjes. Vol enthousiasme stoven de kleintjes het huis binnen en in no-time waren we op de hoogte  van alle avonturen die kleindochter de laatste tijd beleefd had, kleinzoon stond erbij en beaamde alle verhalen in zijn eigen taaltje. In het kwartier dat volgde moesten we de lievelingsknuffels begroeten en kusten we dochter een hartelijk welkom terwijl bikini's en zwemluiers ons om de oren vlogen. De dagen, en ja ook een deel van de nachten waren gevuld met kinderpraatjes, gillen en joelen. We gingen zwemmen, deden een winkel rondje, knuffelden, kookten eten, maakten jam met kleindochter, knuffelden  nog meer en hadden goeden tijden. Kleindochter vertelde me dat , als ze later groot werd, zij mijn moeder zou zijn. Ja want die had ik niet meer en dat vond ze zielig. Lief toch...smelt. Kleinzoontje banjerde door de tuin, speelde met auto's en treintjes , vond de diertjes geweldig en had de tijd van zn leven in het zwembad. Het arme kind beleefde een nachtelijk avontuur met zijn oma. Midden in de nacht hoorde ik hem vreselijk hoesten en, ik zweer het je, overgeven ( kwam vast van de aflevering van Sien van Sellingen die we hadden gekeken, die waarin de hele familie loopt te kotsen) afijn ik bedacht me niet...uit bed, grote lamp aan en met een snelle graai griste ik het ventje uit zijn bedje. Geen kots te bekennen. Het mannetje keek me zeer verbaasd aan, wat is er in de goeie vrede hier aan de hand ???. Ik heb de lieverd maar snel weer in bed gelegd, hij draaide zich op zijn buikje en sloot zijn ogen, dit soort nachtelijke taferelen moet je zo snel mogelijk vergeten zal hij gedacht hebben .

Vanmiddag deed ik een aantal plantjes in de potten. Twee stokrozen zette ik aan weerszijden van de kas, ik wil niet alleen groenten maar ook mooie bloemen in de moestuin. Met de geraniums wacht ik nog een paar dagen, ik heb mijn lesje geleerd tijdens de koude nachten laatst.

In de kas staan kleine tomatenplantjes klaar om verspeend te worden, de broccoli is zo groot die kan in de koude grond en de pas gezaaide ijsbergsla is net opgekomen. Pompoen en courgette zal een dezer dagen ook opkomen, fijn he , al dat fris groene grut.

geniet van t weekend, liefs grandma.1 opmerking:

  1. Heerlijk hé die verhalen van dat kleine grut mijn schoonouders waren altijd op super gelukkig als de kleinkinderen kwamen , geniet er maar lekker van . Onze kinderen hebben het nu nog over Opa en Oma terwijl ze al jaren geleden overleden zijn . Dit soort momenten zijn zo kostbaar.

    BeantwoordenVerwijderen