zaterdag 30 mei 2015

voorjaarskarweitjes

Donderdagavond aten we pannenkoeken met vlierbloesem, lekker idee ...zie vorige blog. Later die avond belde onze hout-man, of we nog wat halfdroog hout nodig hadden. altijd he :)
Vrijdag startten we dag rustig met een fruitig ontbijtje. Daarna zette grandpa me af in Emmen , ik ging naar de markt hij had nog iets anders te doen. Ik kocht een twee-tal mini komkommerplanten, een gewone komkommerplant en 10 slaplantjes, de laatsten waren voor de kindertuintjes.

De jongetjes gingen enthousiast aan de gang , leuk stel. De oudste van de vrijdagclub weet al goed wat onkruid is en wat niet, knap hoor.


Ik nam een katertje mee naar huis, voor adoptie, zoon en schoondochter hadden teveel hihi. Niet iedereen was daar blij mee.


s Middags verwerkte ik 1,5 kilo rabarber en maakte zelfs nog drie potten jam, van vorig jaar ingevroren pruimensap. We komen net het jaar rond met de jammetjes. Tegen half vier kwam de hout-man met drie kuub hout op zijn aanhanger. Grandpa en ik hebben dat mooi opgestapeld in het houthok. As donderdag komt er nog eens 3 m3, fijn idee , alle houthokken weer vol. In ons mini bosje ligt nog wat hout wat gekloofd moet worden en zo kunnen we 3 a 4 jaar vooruit met brandhout.

Vandaag hadden we een ochtend van de moestuin cursus  bij een van de cursisten thuis, zo gezellig om iedereen weer even te zien én om de tuin te bewonderen van deze cursist, prachtig , beetje ruig aangelegd, erg natuurlijk. Ik kreeg nog een arm vol rabarber mee. In totaal staan er nu 5 potten rabarber op de plank voor de nieuwe voorraad pompompom...op naar een kelder vol heerlijkheid.
Natuurlijk maakte ik ook een rabarber crumble voor bij de koffie vanavond en een schaal compote voor bij het avondeten. Lekker lekker :)

liefs grandma.
1 opmerking: