zaterdag 4 juli 2015

ook allemaal gesmolten? ondanks de hitte wordt hier nog wel enig werk verzet.Zo heeft grandpa gisteren de hele dag op ladder gestaan. Tijden de schilderswerkzaamheden maakte een van schilders ons attent op een aantal verrotte planken van een dakkapelletje. Gisteren heeft grandpa de verrotte exemplaren verwijderd , nieuwe steunbalkjes aangebracht en is hij bezig geweest om nieuwe windveren te maken.
De moestuin vraagt vraagt natuurlijk aandacht, eergisteren heb ik voor het eerst de tuin besproeit, daarna barstte het noodweer los, gelukkig was de aarde toen dus al lekker zompig en kon het water goed opgenomen worden. We oogsten dagelijks een a twee(mini) komkommers uit de kas, lekker hoor.  De planten in de bakken krijgen twee keer per dag een plens water en ook de konijnen worden goed voorzien van fris water deze dagen.
In het kippenhok voltrok zich een drama. Door het broeierige kregen een aantal kippenluizen enorme voortplantingsdriften wat tot een explosie van luis leidde. Gisteren heb ik het hok helemaal schoongemaakt, zaagsel eruit, goed vegen, troep spuiten , de boel afsluiten en s'avonds laat kon er nieuw zaagsel in. Ik deed varensblad in het hok, dat schijnt luis-werend te werken. De kippen zelf lopen eigenlijk de hele dag los en zoeken verkoeling onder bosjes en andere schaduwrijke plekjes.
Moeder kip heeft besloten dat ze nu bij de andere kippen in het hok willen , tja daar kun je als mens weinig tegenin brengen he.

De laatste nachten slaap ik in de pipowagen, grandpa komt af en toe een nachtje langs ( haast spannend hihi )
Hij vindt het matras daar te hard en slaapt beter in huis.

Lieve mensen, geniet van de zomer, liefs grandma

ps zal wel weer vol taalfoutjes staan , maar ik heb geen zin om te controleren, buiten wacht een glaasje wijn :)

6 opmerkingen:

 1. Geniet er lekker van! Wij zaten vanavond ook tot half twaalf buiten.
  Met glaasje wijn. Morgen met kinderen en kleinkinderen naar de dierentuin. Wel warm denk ik maar ja dat weet je niet als 't afspreekt. Goed weekend, groetjes, Thea.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zie je maar, het werk gaat altijd door, hitte of vorst.
  Is het in de pipowagen niet heel warm?
  Gelukkig ben je weer van de luizen af.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De pipowagen staat s avonds en s morgensvroeg in de schaduw . heerlijk fris. Ik laat de deur gewoon open dan waait het lekker door :)

   Verwijderen
 3. Krijg je wel 's ochtends vroeg een kopje thee in de pipowagen?

  BeantwoordenVerwijderen