zondag 30 augustus 2015

geen titel :)

Gisteren was een moestuin-verwerkdag. De wortels waren niets meer , niet genoeg om te wecken althans :) Wat wel de weck inging waren twee potten boontjes, vijf potten bieten, twee potjes groenten op zurigheid en drie potjes jam ( nog een poging gewaagd :) ) .
Wat ik fijn vind is dat de groenten uit de moestuin komen, de vruchten voor de jam van de struiken van eigen erf, de stroom voor de weckketel van de zonnepanelen, mooi zelfvoorziend zoals we dat graag zien.
Ik weck niet alles, gisteren gingen er nog twee zakken snijbonen de vriezer in. Sommige groenten/producten vind ik lekkerder uit de vriezer o.a. de snijbonen maar ook bijvoorbeeld pompoensoep. In de vriezer zit ook het vlees van Landgoed Scholtezathe hier in de buurt. De laatste tijd staat het eten van vlees me zo tegen. We eten nog maar twee a drie keer in de week vlees en dan alleen biologisch of  vrij vlees. Ik slacht in het najaar haantjes van eigen erf, de kipjes blijven leven tot ze van ouderdom sterven. De zeven ! konijnen die ik heb en eigenlijk ook voor de slacht bestemd waren leven nog steeds, er huppelen op dit moment ergens vijf vrouwtjes rond in de tuin want ze zijn weer eens ontsnapt :)foto's gekregen van dochter, laatste keer ontbijten in het pipowagentje, alles bijeengescharreld op t erf :) behalve de koffie dan he.


liefs grandma.

4 opmerkingen:

 1. Ik vind het ook wel een sport om alles uit de tuin te verwerken..... een hele klus, maar zo veel lekkerder! Vanavond eten we de kwarteleitjes, inmiddels een hele hoop verzameld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het echt bewonderenswaardig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een genot, alles van eigen land...en ook zoveel lekkerder!
  We hebben maar een ieniemienie moestuintje, maar dat vind ik al geweldig leuk! Ik kan me voorstellen dat je dan ook volop geniet!
  Volgend jaar een koffieplantage? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen