woensdag 16 september 2015

beetje lummelen

Gisteren een gezellig drukke dag gehad. Eerst naar dochter en schoonzoon om hun huisje schoon te maken en de laatste spullen in te pakken. Fijn naar de Ikea met dochter voor koffie en Zweedse balletjes. Om 16.00 was ik bij zwager voor het slachten van de haantjes, de volgende keer kan hij het zelf wel denk ik :) Ik kreeg een haan mee voor de soep. Gisteravond belde hij even om te vertellen dat hijzelf al het vlees had opgegeten, de rest van het gezin zag het niet zitten hihi. De haantjes waren zijdehoentjes, hun huid is antraciet van kleur en hun vlees donkerder dan van een gewone kip. De kleur stond hun niet aan en ook niet het idee dat het hun eigen beestjes waren. Tja dat kan he. De soep is trouwens heerlijk geworden. Vanavond eten we een deel van die heerlijkheid op en de rest gaat in de vriezer. Van de botten trek ik nog een pan bouillon,  fijn om in huis te hebben voor risotto of als je eens een minne dag hebt.

hier zie je het verschil , raar he, de smaak is echter hetzelfde. het vlees ietsje taaier.
                                             

Vandaag heb ik een beetje een lummeldag, later opstaan, koffie zetten, blogjes lezen. Straks aankleden en het sanitair schoonmaken. Rond de middag moet ik er even tussenuit om met mijn schoonvader naar het ziekenhuis te gaan. Daarna wil ik twee grote rode kolen verwerken, twee kolen is goed voor zeker zes weckpotten. De planken staan bijna vol :)

liefs grandma.


8 opmerkingen:

 1. Ik lummel met je mee, heerlijk zo'n dag er tussendoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om eens te zien, antracietkleurige kippenvelletjes, nog nooit eerder gezien!
  Ik wens je een fijne lummeldag!! Het is er het perfecte weer voor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lummelen, hmm ik ben ook bezig maar ik moet toch echt de bovenverdieping stofzuigen,.. In minder dan een uur....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha! Wat het oog al niet kan doen ;o)

  Lekker om de planken weer vol te kunnen zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nooit geweten van het kleurverschil, al zie je dat normaal ook niet hé als ze hun verenpracht hebben .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel mooi zo een donker velletje , maar zal wel raar zijn om je eigen beestjes te eten, dat snap ik.... zou er eerlijk gezegd ook moeite mee hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb je een receptje voor het wecken van de rode kool?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik dit recept als richtlijn http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/Groenten_wecken/Rode_kool_inmaken/rode_kool_inmaken.html
  je kan bv de suiker achterwege laten en later toevoegen of minder of meer kruiden toevoegen maar net wat je lekker (der) vindt

  BeantwoordenVerwijderen