Na de overdaad van verse groente in de hoogzomermaanden merk ik dat de hoeveelheid en verscheidenheid in de tuin afneemt. Liep ik een paar weken terug nog fluitend te neuzen tussen alle groentes, wat gaan we vanavond eens eten pompompom nu wordt de keus al beperkter. De bonen laten het een beetje afweten. De gele bieten gaan morgen in de teil, snijbonen gaat nog, andijvie moet nog verder groeien ach je weet hoe het gaat. Het wordt tijd voor de weekmenu's. We moeten plannen, heeft ook weer zijn charme toch ?
Maandag aten we (gekochte) spruiten, uit de oven met een restje creme fraiche, wat spekjes, geraspte kaas, een verdwaalde aardappel en een uitje.
Dinsdag, pesto pasta met oude kaas en een salade van komkommer en tomaat uit de kas
Woensdag, courgette koekjes en salade, alles uit de tuin.
Donderdag weet nog niet zeker grandpa is dan jarig waarschijnlijk bonen en aardappelen met rundvlees of uit eten.
Vrijdag, worteltjes uit de oven met tijm en rozemarijn.
Zaterdag verjaardag schoondochter
Zondag, gele bieten salade met gebakken aardappelen.
Vandaag vond ik allemaal aardappelen langs de kant van de weg, letterlijk van een vrachtwagen gevallen :) ik raapte 3 kilo, lekker voor een stamppotje of frietjes :) handig.
liefs grandma.
zo lekker herkenbaar, liefs xx
BeantwoordenVerwijderen:)
VerwijderenHier is de aardappeloogst ook aan de gang en vind ik regelmatig wat langs de weg, ook uien. Op de gerooide velden rapen we ook, er staat nu ongeveer 15 kilo krieltjes donker en koel.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk zeg, altijd mooi meegenomen he .
VerwijderenIk merk het ook wel bij onze tuinder, ik zal nog wel even wat sperciebonen kopen en blancheren voor in de winter.
BeantwoordenVerwijderen