dinsdag 8 september 2015

weekmenu en aardappelen rapen

Na de overdaad van verse groente in de hoogzomermaanden merk ik dat de hoeveelheid en verscheidenheid in de tuin afneemt. Liep ik een paar weken terug nog fluitend te neuzen tussen alle groentes, wat gaan we vanavond eens eten pompompom nu wordt de keus al beperkter. De bonen laten het een beetje afweten. De gele bieten gaan morgen in de teil, snijbonen gaat nog, andijvie moet nog verder groeien ach je weet hoe het gaat. Het wordt tijd voor de weekmenu's. We moeten plannen, heeft ook weer zijn charme toch ?

Maandag aten we (gekochte) spruiten, uit de oven met een restje creme fraiche, wat spekjes, geraspte kaas, een verdwaalde aardappel en een uitje.

Dinsdag, pesto pasta met oude kaas en een salade van komkommer en tomaat uit de kas

Woensdag, courgette koekjes en salade, alles uit de tuin.

Donderdag weet nog niet zeker grandpa is dan jarig waarschijnlijk bonen en aardappelen met rundvlees of uit eten.

Vrijdag, worteltjes uit de oven met tijm en rozemarijn.

Zaterdag verjaardag schoondochter

Zondag, gele bieten salade met gebakken aardappelen.

Vandaag vond ik allemaal aardappelen langs de kant van de weg, letterlijk van een vrachtwagen gevallen :) ik raapte 3 kilo, lekker voor een stamppotje of frietjes :) handig.

liefs grandma.

5 opmerkingen:

  1. Hier is de aardappeloogst ook aan de gang en vind ik regelmatig wat langs de weg, ook uien. Op de gerooide velden rapen we ook, er staat nu ongeveer 15 kilo krieltjes donker en koel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik merk het ook wel bij onze tuinder, ik zal nog wel even wat sperciebonen kopen en blancheren voor in de winter.

    BeantwoordenVerwijderen