donderdag 24 september 2015

een donderdag in september , gewoon vandaag

Goedemorgen allemaal. Het vaartje zit er alweer in. Twee dagen gewerkt, de maandag en de dinsdag.. Dinsdagavond kwam jongste dochter logeren voor twee nachtjes, gezellig. Ze moest naar de tandarts voor ze op reis gaat en natuurlijk hebben we dat als excuus aangenomen om door te rijden naar de stad. Ik moest zelf nog wat tandpasta en flosdraad hebben en laten ze dat in de aanbieding hebben bij de Etos deze week. We lunchten bij Heeren de Witt in Emmen en laadden de kofferbak vol met fruit van de groenteboer.

Zo'n reis naar India heeft trouwens heel wat voeten in aarde . Ze zijn al zo lang bezig met de voorbereidingen maar het gaat heel traag. Papieren aanvragen, formulieren aanvragen, formulieren doorsturen, handtekeningen van organisaties hopen te krijgen en als dat rond is kunnen ze een visum aanvragen in Nederland en de reis boeken. Al met al duurt het nog wel drie weken denk ik. Lijkt wel of ze gaan emigreren! Het zit um in de duur van hun verblijf , je kan niet zomaar daar een jaar verblijven naar het schijnt. Wat ga je doen, bij wie, stage? wie is je begeleider, heb je huisvesting, heb je voldoende financiƫle middelen enz. Afijn , tot die tijd bivakkeren ze bij familie en vrienden en genieten we van hun gezeldschap :)

Afbeeldingsresultaat voor auroville
in zoiets gaan ze wonen
                                             
Grandpa heeft afgelopen week onze energie standen doorgegeven , zoals het nu lijkt komen we qua elektriciteit op hetzelfde aantal kW uit als vorig jaar, gas is beduidend meer :( we hebben de jongelui te logeren gehad voor zes weken, maar zelf had ik een hete douche echt nodig dit jaar :)
Volgend jaar beter. De officiƫle afrekening komt nog, ik hou jullie op de hoogte.

Vandaag beetje rommelen in huis en rozeboteljam maken !

liefs grandma.

2 opmerkingen:

  1. Wat zul je boeiende verhalen te horen krijgen van je dochter. Ik heb een oude schoolvriendin,die de meeste tijd in een huisje in de jungle woont. Is ze in Paramaribo,dan kunnen we bellen.Ik geniet van alles,wat ze vertelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spannend hoor wat jullie dochter gaat doen er komt vaak zoveel meer bij kijken dan je denkt.Geniet nog maar ff lekker met elkaar

    BeantwoordenVerwijderen