woensdag 30 december 2015

Bijna oud en nieuw en aftrap naar de sobere maand met een missie

Zooooo de kersterige dagen zijn voorbij, het was gezellig met hoogtepunten van rust en hoogtepunten van enorme drukte .
Het dinertje van grandpa en mij was een groot succes (hoewel, als we de ingrediĆ«nten los hadden gekocht we goedkoper uit waren geweest denk ik). Het was heel gezellig om samen iets te koken. We zaten anderhalf uur te tafelen, de tafel mooi gedekt , kaarsjes aan, knus hoor.  De jongelui kwamen derde kerstdag. Die dag was vol gejoel en geschreeuw, kadootjes , eten en een berg afwas. Een lieflijke bende zeg maar :)
Maandag moest ik werken en dinsdag ging grandpa naar Amsterdam, voor mij een mooie kans om een dagje naar dochter in Ermelo te gaan. Gezellig hoor, vrouwen shopdag bij Ikea. Bij de kassa moesten we kleindochter die onderin het winkelwagentje lag bijna uitgraven zoveel spullen had dochter gekocht :) t meiske vond het heel gezellig allemaal.
Vandaag heb ik de kerstspullen opgeruimd. Elk jaar ben  ik eerder klaar met de kerst-meuk. Ooh en mijn zooltjes waren ook klaar ! Ik kan nu al beter lopen wat een heerlijkheid !!
Morgen gaan we naar dochter in Zutphen om oud en nieuw te vieren. Over drie weken is ze uitgerekend , spannend. Met de kerst maakten de zusjes weer een bolle buiken foto, misschien de laatste waarop ze beiden zwanger zijn


t malle koppie tussen de buikjes is van dit omaatje


Verder hebben we  flink boodschappen gehaald. Vanaf vrijdag wordt er minimaal boodschappen gedaan. Er is een flinke voorraad in huis. Ik ga met een streng weekmenu werken, dat werkt het beste als je de hand op de knip wilt houden. Het is zo leuk om te lezen dat veel blogsters in januari een zuinige maand hebben. De een om de dure decembermaand te compenseren, een ander om gewoon te gaan minderen of om bewuster en gezonder te eten, wat de reden ook mag zijn , allemaal succes !                                                         Afbeeldingsresultaat voor hand op de knip     


                                               
Iedereen een fijne jaarwisseling gewenst en een gelukkig 2016.

liefs grandma.


4 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg, die bolle buiken!
  Heel veel succes met de zuunige maand, en jullie ook een fijne jaarwisseling en een gezond en voorspoedig 2016!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen kans om als nog een keer oma weer thuis te komen?Een goed en gezond 2016.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne jaarwisseling en een heerlijk en gezond 2016!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto en een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor iedereen voor 2016

  BeantwoordenVerwijderen