donderdag 4 februari 2016

voorbereiden op de reis en baby knuffelen

We bereiden ons voor op de reis naar India, nog 10 dagen en dan vliegen we! We zoeken wat zomerkleren uit om de eerste dagen te dragen, niet teveel want kleding is daar erg goedkoop. Een op maat gemaakt setje kleding kost nog geen 30 euro, is in een paar uurtjes klaar en de plaatselijke bevolking vaart er wel bij. De paperassen liggen al klaar, netjes in een mapje. Bij de voorbereidingen horen ook andere karweitjes, in en om het huis moet nog wat meer opgeruimd, er moet wat extra voer voor de beesten komen, enz enz. Dinsdag deed ik boodschappen voor dochter, ze had een verlanglijstje gestuurd :), allemaal spullen die daar niet te krijgen zijn. Gisteren maakte ik een rondje Gelderland met t autootje, eerst naar dochter en kleine Nora voor t baby knuffelen ( ja dat doe ik ook int voren want straks mis ik een aantal weken ) daarna door naar liefste zus' diploma uitreiking, gezellig. In de moestuin ben ik ook wat aan het rommelen. Vorige week werd het snijbietbed leeggehaald en omdat ik toch bezig was haalde ik de meeste prei er ook uit , hop in stukjes gesneden en per portie in de vriezer. Er staan nog een paar preitje voor "het vers ".
Wat deze week echt moet gebeuren is het slachten van de haantjes, er lopen er nog twee los ( in het hok zorgen ze voor veel onrust) De gevederde mannen slapen in een hoge conifeer achter het konijnen hok. Grandpa kreeg van de week de schrik van zijn even toen hij op een morgen de konijnen eten wilde geven. Zie je t voor je, grandpa die om 7.00 , in het donker, met een gieter water en een bakje voer, het knienehok open doet en vervolgens vlak boven zijn hoofd een harde kukel als GOEDEMORGEN krijgt. De arme kerel kreeg bijna een hartverzakking! :)  afijn, de jongens moeten in de vriezer . De andere jonge kipjes moeten in het grote kippenhok, zodat het kleine kippenhokje leeg is voor nieuwe broed. In het grote kippenhok zitten nog twee oude dames die heel weinig leggen, maar wel de baas zijn. Deze dames mogen bij zoon gaan wonen. Zo houden we straks een haantje en vier kipjes over.

Ik ga lekker aan de slag, fijne dag

liefs grandma.
9 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk gezellig stukje weer. Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. succes met alle voorbereidingen.
  Lijkt me heerlijk zoveel voorpret :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. succes met alle voorbereidingen.
  Lijkt me heerlijk zoveel voorpret :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met alle voorbereidingen op de reis

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Doe je de haantjes in de soep? Succes met de voorbereidingen! Spannend hoor meid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de haantjes belanden grotendeels in de soep. Pootjes en kipfilet gaan zo de vriezer in. Van het bottenspul trek ik ook nog een pan bouillon voor in de risotto bijvoorbeeld.

   Verwijderen