maandag 3 oktober 2016

Drukte, feestjes en van de wal in de sloot

Volgens mij heb ik , zolang ik blog, nog nooit zoveel tijd tussen de blogjes gehad als deze keer. Sorry, sorry, het is hier razend druk geweest de afgelopen weken. Niet alleen op het werk ( ik kon niet eens mijn aangevraagde vrije dagen vrij krijgen) maar hier thuis was het ook een  en al hectiek. We vlogen van Ermelo naar Zutphen , van de Steeg naar Amsterdam , van Stadskanaal naar Rijssen , pfffffff. We kregen veel bezoek en kwamen nauwelijks aan onszelf toe :). We vierden de verjaardag van grandpa met een groot tuinfeest waarbij er maar liefst 9! mensen bleven logeren dat weekend . Alles beregezellig natuurlijk , we hadden er mooi weer bij envoor de kleinkinderen hadden we een zwembadje opgezet. Dolle pret had het stel koters. De volwassenen moesten oppassen dat ze niet ondersteboven werden geracet want op onverwachtse momenten kwamen er kleine bloteriken voorbij op hun brommertjes nog kletsnat van het badje. s Avonds sloten we de dag af met een fijn vuur , wat een heerlijkheid. 

Ik beleefde nog een pracht avontuur met Margie de hond. Op een snikhete dag gingen we uit wandelen , nu is dat met hitte niet zo een heel goed plan maar t dametje moest toch haar behoefte doen. We kozen voor het schaduwpad. Dit pad is prachtig en heerlijk koel naast een sloot met een hoge walkant . Op een geven moment vond ik Margie wel heel hard aan de riem trekken. Warempel was ze de sloot ingesukkeld! Ze keek me bijzonder benauwd aan vanuit het water, door de artrose in haar poten kon ze de kant niet meer op. Ik probeerde haar nog omhoog te trekken aan de riem maar dat leverde zoveel verstikkingsgevaar op voor t beest ( ze rochelde ervan) dat me niets anders restte dan ook af te dalen in het water en Margie eruit te sleuren. Na veel gedoe kreeg ik haar eruit en duwde haar de kant op. Daar bleven we eerst even zitten en keken elkaar eens grijnzend aan, allebei onder vieze stinkende modder , t zal een mooi gezicht zijn geweest :)

 
Hier is onze stinksloot :)

 .
Ons favoriete paadje door het veld

 
Altijd mooi :)

Liefs grandma.

8 opmerkingen:

 1. Gezellig zo'n groot feest. Ik schrok even, dacht 91 te lezen. Waar laat je die? Geen nare gevolgen voor jou en de hond hoop ik.
  Fijne dag, groetjes, Thea.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi 91 kunnen we niet kwijt nee :) 9 lukt prima we hebben met grandpa's kantoortje meegerekend 6 slaapkamers en dan nog het pipowagentje in de tuin met een tweepersoons bed.

   Verwijderen
 2. wat een avontuur, je man zal wel gelachen hebben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jup hij had dikke pret en t speet hem dat ie er niet bij was geweest!

   Verwijderen
 3. Leuk verhaal. Genieten jullie van de hond?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die hond is werkelijk een lot uit de loterij , we zijn erg blij met haar.

   Verwijderen
 4. Nog gefeliciteerd met Grandpa! Leuk avontuur met de hond!

  BeantwoordenVerwijderen