dinsdag 4 juni 2019

Honing slingeren, stalletje bij de weg en de vlier bloeit !

Vorige week haalde ik de honingslinger bij vriendin vandaag en slingerde 6 raten, tot mijn grote vreugde kwam daar bijna 6 kilo honing uit! Vervolgens vulde ik daar 8 grote potten ( 450 gram) en 9 kleine potten ( 250 gram ) mee.
Buurvrouw van 2 huizen verderop kwam onmiddellijk 2 potten halen. Ik vind het zo leuk.

Dezelfde avond kon ik de ventkar halen. Het ding was zwaar , tjonge jonge. Natuurlijk hebben we hem 's avonds voor de show ingericht en gisteren stond het karretje voor het eerst bij de weg.
Grandpa en ik hebben nu officieel vakantie maar we zijn deze eerste week druk met de moestuin en de nieuwe garage ( vanavond komt de dakdekker ) 

Vandaag keek ik bij de vlier in onze tuin, die vlier bloeit al een paar dagen maar vandaag kwam er lekker veel stuifmeel af en dat is voor mij een teken dat de bloemschermen klaar zijn om te oogsten voor de vlierbloesemlimonade. De schermpjes liggen nu op het aanrecht , zodat eventuele beestjes eruit kunnen kruipen. Tegen de avond doe ik de schermpjes ongewassen in een pan, giet er zoveel water op dat ze onder staan, doe er 2 biologische, in stukken gesneden, citroenen bij . Deksel erop en  24 uur in de kelder. Na 24 uur zeven en door een kaasdoek. 
Meten is weten....voor 1 liter vlierbloesemwater neem ik 1 kilo biologische suiker. Verwarmen totdat de suiker is opgelost en dan echt gloeiend heet in steriele flessen. Voor de zekerheid en houdbaarheid de gesloten flessen nog een half uurtje in een pan met kokend water. Hopla, een jaar lang zomer in een fles. 

liefs grandma.

ps er staan nieuwe artikelen in het winkeltje :)6 opmerkingen:

 1. Ook de vlieren in onze tuin bloeien volop! Ik maak geen vlierbloesemlimonade meer omdat ik geen suiker meer gebruik. Gisteren wel een citroen in stukken gesneden, 4 grote bloesems erbij en in een kan met 1 liter water erbij in de koelkast gezet. Lekker fris!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk ! Hier staat deze dagen zo'n limonadepot met kraantje op het aanrecht. Vandaag gevuld met citroen, munt en een klein beetje rabarbersiroop.

   Morgen ga ik jouw versie proberen !

   Verwijderen
  2. Oh en water zat natuurlijk ook in de pot hihihi

   Verwijderen
 2. Verklap je ons ook waar het stalletje langs de weg staat? Dat zou leuk zijn om even om te fietsen en te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook weer vlierbloesemlimonade gemaakt, ik vind de smaak zo lekker. Ik drink niet vaak limonade dus ik heb dit naar niet te veel gemaakt. Het is ook heel geschikt om zelf waterijsjes mee te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je stalletje ziet er top uit! Ik denk dat de honing in no-time is uitverkocht.

  BeantwoordenVerwijderen