zondag 30 juni 2019

warmte en de eerste moeder/dochterdag van deze zomer.

Wat is het warm he. Ik kan er af en toe niet zo goed tegen maar na een aantal drukkende dagen koelt  het in Nederland vaak wel wat af dus ik klaag niet hoor. Onze hond heeft wel last van de hitte ze hijgt en puft , we wandelen kortere eindjes en niet zo vaak met haar. De katten lijken er minder last van te hebben. De bijen worden er wel bijzonder knorrig van, ze zijn druk met het verzamelen van de lindehoning dus ik loop ze maar niet teveel in de weg, ik mijd hun plekje in het bosje.

De moestuin doet het aardig goed. Ik heb er niet zoveel in staan als andere jaren maar de boontjes, bietjes, uien en aardappelen doen het goed. Van de sla eten we, de andijvie zouden we ook kunnen eten en de peultjes zijn alweer op hun retour. De courgette heeft al bloemen en in de kas is de eerste komkommer ready to eat.
Deze week maakte ik aalbessen-aardbeienjam en nog 5 flessen rabarbersiroop.

Grandpa is nog druk met de nieuwe garage, het schiet wel op  maar met ons werk en al houden we niet zoveel tijd over voor schilderen en timmeren. Bovendien was ik vrijdag en zaterdag de grote afwezige want dochter uit Ermelo en ik hadden onze moeder/dochterdag. Dit jaar plakten we er ook een B&B aan vast. We gingen namelijk naar Scheveningen naar de  Lion King, lieve mensen wat een prachtig spektakel, we hebben genoten !
Natuurlijk hebben we ook gewinkeld en ik moet eerlijk bekennen dat ik deze keer daar absoluut grenzeloos in was. Mijn klerenkast zat vol met oude kleding, je weet wel, met van die shirtje met kleine gaatjes ter hoogte van je broekrand, jurkjes die verwassen waren en over het ondergoed zal ik niet verder uitweiden :). Daarnaast heb ik de laatste jaren veel donkere en toch enigszins sombere kleding gedragen wat alles te maken had met mijn gemoed zeg maar. Dus dat alles heb ik als excuus gebruikt om in twee dagen  mijn vakantie toeslag erdoor te jagen (oeps) . Grote heerlijkheidūüėä
zonsondergang na de voorstelling, nog een drankje op het strand.


Vandaag ruimen we op , zitten af en toe lekker in de schaduw en doen elk ons ding. Grandpa rommelt in zijn schuur en ik schrijf een blogje.

Aankomende week moet ik weer honing slingeren, de honingkamers raken aardig vol. Ik heb in mn stalletje nog maar één klein potje honing staan de rest is verkocht. Leuk hoor , honing uit je eigen omgeving zo bij-zonder.

Deze week moet ik ook meer werken buiten de deur, weer een drukke week in het verschiet.

geniet van de zomer, liefs grandma.

1 opmerking: