zondag 27 augustus 2017

Terug van weggeweest

Hallo, we zijn weer van de partij 😉. Na een intensieve zomer periode pak ik de draad weer op en probeer regelmatig te bloggen. We gingen de afgelopen periode twee keer naar Denemarken, een keer met dochter en schoonzoon en de 3 kindjes uit Ermelo en jongste dochter uit Groningen naar de westkust, vlakbij het plaatsje Ho. We gingen veel naar het strand, wat een heerlijkheid, de jongelui bezochten legoland , wij bezochten die dag een ander stadje met het kleinste ventje. Samen maakten we Ribe onveilig en de avonden waren gezellig met spelletjes, filmpjes en bezoekjes aan het stadje.
De ochtenden begonnen vroeg soms al om 6.00 uur!


s morgens in de veuls te vroegte :)

De tweede keer gingen we met zoon en schoondochter, hun twee kindjes en onze jongste dochter uit Groningen naar Billund vlakbij legoland. Ook leuk :)
We bezochten een Viking dorp, een mooie stad, een dierentuin en zwommen in het lalandia zwembad 
viking zwientje

Ondertussen zit de eerste werkweek er alweer op. Nog een week en dan een jaar lang FREEDOM! 

De groentetuin is een beetje een puinhoop , ik had er weinig energie voor deze zomer. Ondanks het vele onkruid doen de bonen, de bieten, boerenkool, prei, pompoenen en courgettes het prima. De aardpeer moet ik in het najaar echt opgraven ze overwoekeren alles . We hebben weer veel appels daar ben ik blij om want in het voorjaar leek de bloesem bevroren. 

In de voorraad kelder staan al een dertigtal potten met jam. Jam van aardbeien, kersen, vlierbes/bosbes, pruimen en pure bosbessenjam. De vlierbessengelei maak ik deze week . 
De kelder moet moet vol want niet werken betekent geen inkomen dus hotsa grote voorraad voor granny en grandpa 😊

Tot snel, liefs grandma. 

3 opmerkingen:

  1. Fijn om van je te horen! En goed plan hoor, een jaar een break.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een grote voorraad is zo ontzettend handig! Veel succes en plezier met het vullen van jullie kelder :)

    BeantwoordenVerwijderen