dinsdag 10 december 2013

dagobert

k Zag op de blog van thuisblijfmommy een link naar a girl called Jack. Ik heb eens een beetje gegoogled ( raar werkwoord toch ) en me afgevraagd of het voor ons haalbaar is om met bijvoorbeeld 3 euro per dag rond te komen. In onze zwarte jaren, grandpa werkloos, 4 opgroeiende kinderen waarvan 3 in de pubertijd, kwamen we rond van 100-125 euro per week. Dat lukte wel eigenlijk, ondanks het feit dat we toen geen moestuin hadden. Ik was bijzonder kien op aanbiedingen en A.di en L.idl waren onze hofleveranciers. Van dit bedrag spaarden we ook, 5 euro in een potje voor luxe en 5 euro in een potje voor de verjaardagen. Bleven er 110 eurootjes over en dat was best krap eigenlijk.  Het werkte prima maar vergde wel veel fantasie en creativiteit. Ik houd nog steeds in mijn hoofd een bedrag van 25 euro per persoon per week aan als boodschappen budget, ik zeg in mijn hoofd want in de praktijk overschrijdt ik het bedrag met 10 tot 15 euro. Reken daarbij ook nog eens dat we nu veel groente zelf verbouwen, dan leven we dus heel luxe.
In januari wil ik eens proberen een hele maand te leven van maximaal 3.50 euro per dag per persoon . Aangezien we een en ander op voorraad hebben moet dat lukken. Nu grandpa nog overhalen om mee te doen  :)
liefs grandma

4 opmerkingen:

 1. Grappig, ik heb er zelf ook over na zitten denken om eens een tijdje te leven op een minimaal niveau en mijn ervaringen (en vooral de recepten) te bloggen.
  Ik ben alleen bang dat ik Manlief niet zal meekrijgen.

  Toch mooi hoe inspirerend zo'n blog kan werken :)
  Veel succes in januari en het overtuigen van Grandpa!
  Liefs,
  Mommy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grandpa doet mee. Hij heeft wel zijn bedenkingen hihi geen zak drop of chips op een doordeweekse avond ( alsof we dat nu wel doen :) ) Hij vond het het proberen waard. Mooi

   Verwijderen
 2. Succes, ik zal het niet niet proberen maar dit is ook niet te doen omdat we veel bio eten. Straks als mijn moestuintje (postzegeltuintje) groeit zal het wel stukje goedkoper zijn. Maar 3,50 is voor mijn toch net te hihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We eten hier ook veel bio en de rest e nummervrij. t Zal een gepuzzel worden. aiaiai

   Verwijderen