vrijdag 14 februari 2014

k Las bij Sjoukje  en ook op andere blogs dat we massaal onze voorraden nakijken en opeten, klaar voor het volgende seizoen en verse voorraden. Ik wordt altijd geïnspireerd door zulke ideeën.
Vorige week had ik al eens in de kelder her en der wat opgeruimd en data gecheckt. Vandaag maar eens goed aan de slag. Door de verjaardagen deze week is het weekmenu drastisch in de soep gelopen. We gingen o.a. twee keer uit eten. Een keer bij dochter, schoonzoon kookte een grote heerlijkheid en een keer alleen met grandpa , gewoon luxe .

In de vers spul bakken liggen nu nog struikjes witlof, 1 winterwortel, uien, twee pompoenen, aardappelen.

Op de planken staan nog een aantal potten met geweckte groenten ( bonen, rode kool, bietjes ) en bruine bonen, kapucijners, mais, pruimen chutney, aardbeien saus, rabarber, appelmoes en appelvulling, tomaten in blik, tonijn, olijven, olie, soja room, koffiemelk, pompoensoep ( laatste pot gelukkig , k ben klaar met pompoensoep uit de weck, niet zo dol op)

In de vriezer zit rundvlees, vis, pastasaus, ijsjes, kapucijners, peultjes, rode bieten, bladerdeeg, filodeeg, pastinaaksoep, spruitjes, soepgroente,spinazie en iets ondefinieerbaars ( onherkenbaar in bevroren toestand  en ongelabeld  natuurlijk), zakjes paprika en bouillon.

Boven in de kelder is een voorraadje met  droge bruine bonen, mais, rijst, noedels, pasta, couscous, een soort van gevulde pasta ( vegan style), meel, azijn, havermout, falafel, zout, ketjap en dat soort zaken.

Op de tuin staan nog twee soorten boerenkool, de rode en de gewone groene, van beiden kunnen we nog een keertje eten. Ook staan er nog zeker 20 vrij kleine prei stronken  en bladpeterselie.

Voor deze week ziet het menu er als volgt uit.

14 februari, chili con carne met witlof salade
15 februari, stamppot boerenkool met worst
16 februari, groentesoep, met veel peterselie.
17 februari, pasta met saus uit de weck, met extra prei en paprika, zonder vlees
18 februari, hartige taart van filodeeg, prei , kaas en ei
19 februari, aardappelen, vis, worteltjes
20 februari, pompoen, wortel, paprika soep met room.
21 februari, couscous met groenten en kip.

Vanmiddag nog fruit, zuivel en sapjes halen. Van zoon kregen we vandaag 20 kilo kippen legkorrel en een pak koffie. Fijn.

Zo nu ga ik alle planken in de kelder afnemen met een soppie.

alvast een fijn weekend, liefs grandma

4 opmerkingen:

 1. Wat heb jij een lekkere en gevarieerde voorraad.
  Daar kun je het waarschijnlijk nog wel een tijdje mee volhouden :)
  Je weekmenu ziet er ook heerlijk uit!
  Geniet lekker van je weekend
  Liefs,
  Mommy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja als ik het zo lees, lijkt het best veel eigenlijk. Sommige zaken missen, het voorraadje water is op, zo ook de sapjes, de wijn en melk . Melk heb ik voor als er visite komt of als we pannenkoeken willen eten. nou ja komt wel weer ;)

   Verwijderen
 2. Ik doe dat ook elk jaar in januari en februari met mijn noodvoorraad blikvoer. Meestal zijn er dan aanbiedingen om weer nieuw in te slaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I love de aanbiedingen ;) we slaan dan ook altijd wat in.

   Verwijderen