vrijdag 7 februari 2014

vrijdagse boodschappen

Vandaag zijn grandpa en ik voor het eerst sinds tijden weer eens samen naar de markt geweest, lekker old school.

Ik probeer nog steeds een beetje maat te houden met de boodschapjes en merk dat mijn normale budget tussen de 50 en 70 euro per week ligt. Grappig om te zien dat, na een maand alles bijgehouden te hebben, ik nog steeds een beter overzicht heb op wat er uitgegeven wordt.

Broodkraam

2 zuurdesem broden
1 rogge/rozijnen/notenbrood
2 zuurdesem bolletjes, gratis ende voor niks.

samen 6.25

groente boer

tomaten
spruitjes
bananen
2 avocado's
2 struikjes witlof
1 stronk broccoli
1 kilo peren

samen 6.50

lidl

emmertje yoghurt
bio komkommer
courgette
mozzarella
2 zakken kattenvoer

samen 10.50

de Tuinen

douche gebeuren in de aanbieding
drop
zonnebloempitten

samen 6,92

kaasboer

jong belegen kaas
oude kaas
kruidenkaas

samen 13.31

2 potjes krokussen voor 1 eurootje 

totaal 44,48

Tellen we daarbij de extra boodschappen van afgelopen week dat zit ik op een bedrag van 53.75

Van jongste dochter kreeg ik een zak chips, van zoon voor bewezen klusdiensten deze keer 2 pakken biologische karnemelk , een pakje roomboter en een sixpack Hertog Jan 

Aankomende week zal er nog wel het een en ander bijkomen ivm verjaardagen maar dat betaal ik uit het potje voor, je raadt het al, verjaardagen.

Weekmenu

7 februari,   risotto, alles uit voorraad en diepvries
8 februari,   pasta of zelfgebakken friet met salade,  alles uit de voorraad, de frietjes maak ik gewoon van aardappelen, salade van de tomaat, mozzarella en komkommer.
9 februari,   prei broccolisoep met brood
10 februari, rode kool, rundvlees, aardappelen, voorraad spul
11 februari, pasta of zelfgebakken frietjes
12 februari, stamppot boerenkool met worst. Prei uit de tuin en worst uit de diepvries
13 februari, geen idee
14 februari, lievelingskostje voor grandpa, valentijn he :)


Er is iets geks met het ruilen van voedsel / goederen voor werkjes. Als je geld voor karweitjes vraagt dan krijg je dat vaak meteen handje contantje of dezelfde dag overgemaakt op je rekening. Vraag je om eten of goederen dan moet je daar op wachten of een keertje extra vragen, hmmm apart. Zoon heeft steeds later de gevraagde boodschappen klaar staan, geeft op zich niet hoor,de jongelui hebben het razend druk. Maar het is wel iets dat opvalt, ook als ik iets vraag aan anderen valt het me op dat mensen sneller geneigd zijn om je te betalen dan om je iets te geven, dat is toch gek.
Grandpa's auto moest voor de keuring, grote beurt en nieuwe banden. Ik wilde graag de oude banden om in de moestuin te gebruiken voor een aardappelstapeltje. Ik heb er twee keer om gevraagd en evengoed is het vergeten. Sorry sorry, hij zou wel andere oude bandjes halen.
Net alsof iets dat je " vraagt " niet zo belangrijk is als dat je het  "verdient ". Dat is de macht van het geld, denk ik.  Of het gemak van geld?? 

Mijn oude oma had het altijd over de " loezige cent'n ", t wijfie had helemaal gelijk.

liefs grandma


8 opmerkingen:

 1. Klinkt allemaal heel lekker!
  Apart inderdaad dat de 'betaling' in goederen langer op zich laat wachten, het kost natuurlijk ook meer moeite voor mensen. Wellicht zijn ze dat niet gewend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is makkelijker om de knip te trekken dan om de moeite te doen en naar de winkel te gaan, en mensen zijn nu eenmaal gemakzuchtig.
  Zeker als ze druk zijn zoals jij hierboven hebt geschreven.
  Ik denk niet eens dat het onwil is, eerder ongewoon.

  Lekker menu weer Grandma.
  E grappig he, dat je een beetje in de bespaarstand blijft staan als je het een tijdje rustig aan hebt gedaan. Net alsof je ineens ziet dat het allemaal niet zo nodig hoeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou allemaal spulletjes over zelfs, die verdwijnen dan in de vriezer of ik geef het weg. :)

   Verwijderen
 4. Ik denk dat dingen die niet in iemand zijn systeem zitten makkelijker vergeten worden. Wij zijn op dit moment heel erg druk met werk ed en dan kan buiten de eigen rompslomp gewoon niks meer bij. Zou er eerlijk gezegd met onze huidige drukte niet aan moeten denken om extra dingen voor een ander te regelen.

  Niet omdat we nou zo egoistisch zijn, maar er is simpelweg geen ruimte voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap dat helemaal, hoor. Elke dag dag is een van ons in het huis van zoon en schoondochter aan het werk. Onwijs druk. Zoon weet ook van de blog, het is niet snibbig bedoeld :). Zoon en ik hebben altijd hele discussies over een maatschappij zonder de druk van geld, interessant.

  Heerlijk deze reacties. Het zit inderdaad gewoon niet in ons systeem daar zit um de clou, absoluut.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toch vind ik het een geweldig idee, dat voedsel voor bewezen diensten ruilen. Ik geef wel zelf graag als ik ergens heen ga, iets zelfgemaakts. Een appeltaart of een potje ingemaakt goed. Is altijd leuk, leuker dan een bloemetje of een prulletje. Maar je op deze manier uit laten betalen voor gedane arbeid, vind ik echt heel geweldig! En het zal echt wel wennen hoor. Maar iemand moet er mee beginnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen