zondag 16 maart 2014

liebster award en weekenddrukte

Kreeg ik van miss Milla de Liebster award, dank je wel ! k Ben er blij mee.Ik zal de vragen maar direct beantwoorden.

1 Waarom ben je begonnen met bloggen?

Toen we besloten om een moestuin aan te leggen, zonnepanelen te plaatsen en meer zelfvoorziend en dus minder afhankelijk te gaan leven, leek het me leuk om dat bij te gaan houden in een blog, een soort van digitaal dagboek zeg maar. 

2 Wat trekt je aan in andere blogs ?

De eerste blogs die ik las waren die van neurootje/ wieditleestisvrek, kniepertie en eenvoudigleven, ik moet zeggen dat ik bij toeval ( lees google ) achter het hele blog gebeuren kwam. Wat mij aantrok waren hun onderwerpen, de manier waarop eenvoudig leven naar voren werd gebracht met talloze tips en kostelijke verhalen. 

3. Heb je kinderen en welke leeftijd hebben ze?

Ik heb 4 kinderen, 4 schoonkinderen en 3 kleinkinderen variĆ«rend in de leeftijd van 29 tot 0  :)

4. Ben je creatief bezig? Zo ja op welk gebied ?

Ik hou van wol, spinnen en vilten. Opknappen van meubeltjes, bloemschikken , keuken creativiteit maar ook creatief bezig  zijn met een klein budget,  het speels opzetten van de tuin enz.

5. Kook je graag?

Jup

6.Ben je een dierenvriend?

Jazeker, we hebben katten, kippen en konijnen. Bij laatstgenoemde schromen we echter niet om er af en toe eentje van op te eten.

7. Wat maakt je gelukkig?

Het leven! grandpa, de kinders, de natuur, ons plekje en alles wat ons gegeven is.

8. Waar heb je een echte hekel aan?

Aan gezeur over kleine dingen, mensen die kostwathetkost gelijk willen hebben, ruzie, oneerlijkheid maar ook de onverschilligheid van sommige mensen die achteloos omgaan met natuur en energie.

9 Wat zijn je hobby's?

De tuin, lezen, koken en de kinders

10.Wat wil je heel graag nog ooit eens realiseren ?

Een 100 % zelfvoorziend plekje, met geit en schaap, eigen bron, windmolentje en zoveel voedsel verbouwen dat ik het kan weggeven.

Tjee, over sommige vragen moet een mens even nadenken. Morgen zal ik eens zien aan wie ik de award door kan geven. 

Gisteren is er weer veel gedaan. Grandpa hielp zoon en schoondochter  mee met het verplaatsen van een stal  5 x 5 .  Er waren veel mensen om te helpen en aan het eind van de dag konden de geiten , het minivarken en kippen op de nieuwe plek in hun oude stal : ) grandpa was er moe van.
Ikzelf paste op de kindjes van dochter in Ermelo, dat was ook druk maar op een andere manier. Fijn die twee kleintjes om me heen. In de middag gingen we uit wandelen, baby in de kinderwagen, kleine dame aan de hand. Onderweg werd van alles verzameld, steentjes , mooi takje, narcisje geplukt uit iemands tuintje. En zoals dat gaat met dingen die je interesseren en die je vervolgens overal tegenkomt stuitten we op een volkstuinen complex, een wei met geiten en een bungalowtje met moestuinbakken in de voortuin, mooi man.
s Avonds een stapel pannenkoeken gebakken voor de werklui daar, samen met dochter kindjes in bad gedaan, nog een bakkie koffie en weer naar huis. 

Vandaag zijn we nog steeds ietwat uitgeteld...

Tussen de middag aten we dus een makkelijke omelet-met-een-oosters-tintje uit de oven.

Ik sneed een ui, wat champignons, een tomaat, 2 teentjes knoflook en een courgette in stukjes. Even roerbakken in wat olijfolie, scheutje oestersaus, gembersiroop, worcestersaus paar druppies, peper, zout, paprika poeder, kerrie ach van alles een beetje. In een kommetje 4 eitjes klutsen met wat peper en zout. Groenten in een ovenschaal, eimengsel erover en een stief kwartierke in een voorverwarmde oven (200 graden) . Lekker.

liefs grandma5 opmerkingen: