zaterdag 3 mei 2014

Ameland en dumpster diving grandma :)

We zijn er weer. Heerlijk uitgewaaid en uitgerust. We hebben veel gewandeld, lekker gegeten en uitgeslapen.  Bovendien hadden we heerlijk weer. Het was fris en het waaide behoorlijk maar de zon scheen en uit de wind konden we heerlijk van het zonnetje genieten.
Voor onderweg hadden we broodjes en fruit meegenomen en als recycle-woman wilde ik mijn bananen schilletje in een container gooien. Op een parkeerplaats achter een supermarkt stond een  container. Toen ik mijn schilleke daar in wilde gooien zag ik tot mijn grote verbazing en later afschuw dat de container vol zat met broodjes, luxe vruchtenflapjes, krentenbollen , maagdelijkwitte champignons en dozen vol eieren ( alles netjes verpakt )  Als rechtgeaarde kniepstuuver heb ik 2 dozen met eitjes eruit gehaald. Ja echt,  ik kon het niet laten liggen.  Dumpster diving grandma hahahaha. Maar serieus lieve mensen wat wordt er veel goed spul weggegooid ! De eieren waren nog goed tot eind mei! In allebei de dozen zat een kapot ei, de andere negen waren nog prima, erg toch.

Ik begreep later dat deze spullen opgehaald worden door een organisatie die zorgt voor het verwerken van etensresten, frituurvet ed wat dan omgezet wordt tot duurzame energie. Heel goed, pracht  initiatief, maar dit voedsel had prima weggegeven kunnen worden .

Afijn grandpa en ik hebben de eitjes lekker opgebakken en ze smaakten prima :)

liefs grandma.


15 opmerkingen:

 1. Goed zo! Ik vind het ook echt zonde hoeveel eten als er weggegooid wordt. Ik heb ooit achter een D.irk vd Broek gewoond, daar gingen elke dag karretjes vol eten de kliko in! Absurd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In-droevig werkelijk waar. Iedereen weet het maar als je t zelf ziet ..

   Verwijderen
 2. Wat erg dat er zoveel goed voedsel wordt weggegooid. Ik kan me voorstellen dat je even raar stond te kijken doen je die container opende.
  Leuk om te lezen dat jullie hebben genoten op Ameland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hou van onze waddeneilanden, heerlijk om daar te zijn

   Verwijderen
 3. Ik had denk ik nog meer meegenomen. Zo zonde dat dat allemaal weggegooid wordt zeg. Verwerken voor energie is prima maar gewoon opeten is beter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moest eens weten hoe mn handen jeukten om nog veeel meer mee te nemen. De supermarkt stond echter in de buurt van grandpa's werkadres en tja niet iedereen is ervan gecharmeerd om een oma in de container te zien wroeten :) daar moest ik een beetje rekening mee houden...

   Verwijderen
 4. En veel motivering vanuit gemeenten om minder te gebruiken of weg te gooien hoeven we niet te verwachten, want afval is geld. Wel natuurlijk om zo goedkoop mogelijk op te halen, maar niet om mínder op te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik haalde op maandagmorgen vaak de weekendkranten uit de container bij Bruna, alle kranten lagen erin. Vk, Nrc, Trouw zelf het Financiël Dagblad. Maar omdat meer mensen het gingen doen, zijn ze de kranten op een andere gaan weggooien. Jammer. Hier in A'dam staan er vaak mensen te wachten op een container die vol zit met voedsel deze wordt op een bepaald uur buiten gezet en mensen halen hier dagelijks eten uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed plan, ik wou dat ze dat hier ook deden. Zowel voor de mensen die het nodig hebben als de mensen die de verkwisting beu zijn.

   Verwijderen
 6. Ja bizar hoeveel er weggegooid word. Triest

  BeantwoordenVerwijderen