zondag 8 juni 2014

stropak-moestuinieren en vervolg windmolentje

Vandaag is de vierde dag van tien dagen vrij en  al heel wat werk verzet, ja ook rust genomen :). Donderdag even gewerkt op het kinderdagverblijf en lekker in de tuin gewerkt. Jongste dochter had vrijdag haar laatste stage dag en kwam voor het laatst structureel logeren. Het zal stil worden de komende weken zonder haar aanwezigheid op de donderdagavond. Vrijdag naar de markt, ik heb zowaar gourgetteplantjes en pompoenplanten gekocht. De zelfopgekweekte plantje waren opgevroten door de slakken, ik hoop dat deze een langer leven beschoren zijn. De andijvieplantjes waren in de aanbieding, die kon ik niet laten staan.
Na de markt naar de bio-stropak-moestuin, het groeit daar aardig. Helaas ook daar slakken, apart toch, slakken zijn doorgaans helemaal niet dol op stro en de groenten staan op de prikkel-kant van een stropak.
Op het blogje waar ik eerder schreef over tuinieren op stropakken, gaf ook iemand te kennen dat de slakken evengoed de boel opeten. Ik zal even wat foto's plaatsen hoe het daar groeit en bloeit.

bietjes, ui en worteltjes

vijver met vissen en kikkerskruidenspiraal


fietswiel-klimrek :)


oogst


pyramide

Gisteren hebben we een rondje Nederland gereden. Eerst naar jarige dochter in Zutphen en daarna naar een verjaardag van schoonzus in de buurt van Groningen. Vandaag een rustige dag, beetje opruimen enzo.

Wat betreft het windmolentje. We hebben informatie aangevraagd. De grote Liam wordt geleverd door een dealer die op de website van Archimedes staat. De kleine Liam wordt in 2016 verwacht. 

liefs grandma


10 opmerkingen:

 1. Wat leuk al die creaties, die pyramide en dat fietswiel ! Aan het fietswiel de bonen? en wat zit er in de pyramide potten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij het fietswiel groeien snijbonen en tomaten. De potten aan de pyramide zijn gevuld met bloemen. Ja ze weten daar wel wat leuk is;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoor meer mensen over veel slakken in de moestuin. Wij hebben dit seizoen nog geen slak in de moestuin gehad (klopt af op hout) . Wel zijn de eerste andijvie-planten de de opkomende rucola in konijnenmagen verdwenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn toch, die slakken, ook hier hebben we last van ze!!! Ik heb zojuist twee bakjes met bier neergezet.. Geen strenge winter zorgt voor veel slakken dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat fietswiel! 'k zal Knieperman maar 'ns heel ief aankijken :)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja bij mij stikt het ook van de slakken. Ik duim hard dat de kikkertjes uit de vijver snel groot genoeg zijn! Heb jij geen kikkers in die mooie vijver? Grappig genoeg, in mijn wildernis, waar het donker en vochtig is, ideaal voor slakken dus, groeien de kooltjes ongestoord. Hier zijn ook veel padden. Ik denk dat het daardoor komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De vijver is op de bio-tuin , jammergenoeg niet in mijn achtertuin. :)
  Padden zijn zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen