woensdag 28 januari 2015

koffie enzo

Gandpa en ik zijn dol op koffie. Het is zelfs zo dat ik erg knorrig word als ik s ochtends geen koffie krijg ( jaja verslaafd I know)  We gebruiken vaak ons handmolentje om bonen te malen vlak voor gebruik, voor mij het ultieme koffiegenot. Voor snelle koffie hebben we filterkoffie in pak, soms van de koffiespecialist soms van de j umbo. De afgelopen weken was deze koffie op, en zoals je weet ik wilde eigenlijk niets uitgeven, dus waren we aangewezen op de bonen. Om op drukke dagen niet mis te grijpen voor de snelle koffie deed Grandpa een poging een flinke hoeveelheid te malen in een keer. Maar dat valt tegen hoor. Een beetje malen voor 4 kopjes is heel anders wat dan 500 gram voor vele kopjes.
Het schoot grandpa te binnen dat we achter in het keukenkastje nog een oud elektrisch molentje hadden staan. Eentje van mijn ouders of grootouders. Ooit maakte grandpa daar een nieuw snoer aan en was het gevalletje veilig te gebruiken. Met een hoop kabaal maalden we in no-time een mooie hoeveelheid koffie. Het geluid en de geur bracht we onmiddellijk terug naar mijn jeugd, heel vertrouwd.
heel apart hoe geuren en geluid de herinneringen oproepen he.

liefs grandma.


4 opmerkingen:

 1. Ja dat ruikt zo heerlijk hè, zelfgemalen koffie?
  Ik drink zelf geen koffie maar de geur vind ik dus wel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vooral geuren brengen ineens vergeten herinneringen boven. Wij malen hier ook een pak tegelijk. Elektrisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor de geur alleen al maal ik soms bonen met de molen die hier aan de muur hangt en inderdaad ik ben gelijk weer 'terug' in 'vroeger'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Koffie, ik drink het nooit, maar hier komt er nu een filter, zo dat ik met verjaardagen een kan zet :) wel met de hand want f drinkt maar 2 kopjes thee in het weekend :) Dus dan is een senseo net zo makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen