Even een blogje tussen de bedrijven door, want bedrijvig is het hier :). Donderdagmiddag bakte ik een meergranenbrood, een iers-brood en een heel konijn. Lekker hoor, het huis geurde naar brood en stoofpot miam. Alles uit de voorraad dat voelt zo rijk.
s Avonds had ik de eerste moestuin-cursus-avond en ik heb al heel wat geleerd. De groep is erg gemĂȘleerd, mensen die al jaren een tuin hebben, een gepensioneerd stel uit het westen die hier pas zijn komen wonen, een jonge moeder , een oude kennis ( dat was een verrassing !) een gepensioneerde kapitein en zelfs een heuse sjamaan op blote voeten :)
Dochter uit Groningen kwam die avond logeren.
Vrijdag marktdag natuurlijk en ik moet zeggen dat ik de hele 50 euro deze week gespendeerd heb.
Zaterdag hadden we een buiten-dag. Grandpa had een aanhanger vol rommel-hout van het werk meegenomen , dat heeft hij allemaal verzaagt, worden we deze week warm voor niksniemendal. Gisteren ook een konijn geslacht, ooh wat vind ik dat een naar karwei...een haantje is echt anders. De jonkies van Fien groeien als kool en binnenkort kunnen ze nu naar het grote hok. Dit is voorlopig het laatste nest. Ik ben er even klaar mee.
Vandaag doen we rustig aan, ontbijtje, beetje opruimen , wandelen, koken zo komen we de dag wel door.
Boodschappen deze week..
kaasboer
600 gram jong belegen
bio-kraam
1 kilo kiwi's
2 kilo bananen
2 kilo sinaasappel
1 kilo peren
10 mandarijnen
2 stronkjes witlof
2 avocado's
bio-winkel
1 fles karnemelk
1 fles yoghurt
pond abrikozen
broodkraam
2 broden voor de voorraad
4 krentenbolletjes
tussendoor
slagroom
roomboter
aardappelen
al met al was ik 50,65 kwijt, nog netjes eigenlijk
Het weekmenu ziet er als volgt uit.
Vrijdag
pasta met prei, room en courgette, gebakken visje erbij, behalve de room alles uit de voorraad
Zaterdag
uit eten..stond in de planning
Zondag.
Biefstukje, witlofsalade en voor grandpa aardappelen, alles uit de voorraad
Maandag.
pompoensoep met gehakt, alles uit de voorraad
Dinsdag
rode kool schotel, hachee-vlees uit blik van Schotse Hooglanders, rode kool, aardappelpuree alles uit de voorraad
Woensdag
Pompoentaartje
Donderdag (late dienst)
bonensoep uit de vriezer of restje pompoensoep
Er wordt me wel eens gevraagd wat ik dan tussendoor eet of met de lunch.
Aan het begin van de week bak ik meestal een ontbijtkoek van roggemeel, abrikozen enz zonder suiker. Van die koek neem ik dan elke dag een paar plakjes, verder gewoon brood, yoghurt met noten en zaden, gebakken ei ed
Als tussendoortje fruit, stukje kaas of een handjevol noten. Er staat altijd een schaal noten op tafel met de notenkraker ernaast. Gezellig om s avonds of s middags wat te kraken.
Van de avocado maak ik een smeersel voor op de cracker, ook lekker voor tussendoor
En als ik heel veel zin heb om te snoepen dan neem ik een lepel vol carobe pasta, schandelijk lekker !
liefs grandma
Weer om van te watertanden, al dat lekkers :-)
BeantwoordenVerwijderenHallo Grandma,
BeantwoordenVerwijderenJe schrijft in je blog over een rogge ontbijtkoek.
Zou je me kunnen vertellen waar ik het recept kan vinden?
bvd.
Groetjes
http://www.rinekedijkinga.nl/recepten/rogge-ontbijtkoek.html
Verwijderenlekker hoor! Ik doe er wel een beetje meer water in , gewoon een scheutje extra als ik het te droog vindt.
Succes
Dank je wel,voor je snelle reactie.
VerwijderenIk heb gelijk haar site even op gezocht en het ziet er goed uit.
Van harte gefeliciteerd dat je je baan mag houden.
Groetjes Ettie