vrijdag 17 april 2015

kleine moestuinmannen

Wat een fijne dag om in de tuin te werken, niet te warm en niet te koud. Vandaag was ik bij de kinderopvang. Aangezien ik daar de komende 3 maanden ga werken bedacht ik dat we moestuintjes voor/met de oudste kindjes kunnen gaan aanleggen. Gelukkig vond schone-dochter dit ook een goed plan. Met twee stoere knaapjes toog ik naar de bouwmarkt voor bonenstaken, pootaardappelen, en een doosje klimboontjes. Beide ventjes mochten ook een bloemenplantje uitkiezen. De een koos een potje met lavendel en de andere ging voor duizendknoop.
Thuis had ik nog aardbeienplantjes over , die haalden we ook op. Natuurlijk werden bij grandma de kuikentjes bewonderd en wát veel konijnen !!! uh ja ahum :)

De plek waar de tuintjes zouden komen had ik onkruidvrij en netjes gemaakt. Na het eten zetten we de stokken in de grond en waren de knulletjes druk aan het gaten scheppen voor de aardbeien en de aardappelen. Een van hen wist niet meer waar hij de aardappel gepoot had, geeft niks, dan is het straks een verrassing waar hij opkomt. We haalden een emmer water en kleine gietertjes om de plantjes een goede start te geven. Als laatste deden we wat compost op de bedden, lekker groeien plantjes.
Ik werkte met twee jongetjes tegelijk anders werd het een chaos hihi. Volgende week zaaien we worteltjes en bietjes, later zetten we een kropje sla en poten we de boontjes.
Het waren harde werkers, ik denk dat ik ze maar in loondienst neem :)


gaten scheppen

even kijken hoe de grote jongen dat doet

water geven

nou moe ..liefs grandma.
4 opmerkingen: