woensdag 1 april 2015

's morgens in de vroegte lalalala...en koken met.

Vanmorgen was ik al op tijd wakker. Om  5 uren lag ik al te bedenken dat het lekker zou zijn om voor het ontbijt boekweit pannenkoekjes te bakken ( hoe ouder hoe gekker he ) Om 6 uur liep de wekker af en om half zeven waren de pannenkoekjes  gebakken. Echt een feestje in de vroegte. De pannenkoekjes belegde ik met banaan, een schep dikke yoghurt en een lepel aardbei-rabarbersaus-uit-eigen-tuin-2014 volgens het etiket. Ik kreeg het potje saus niet zo goed open en toen het wel lukte schoot het uit mn handen en belandde een deel van de zomer zoetheid op de grond. (Niet alleen aten we dus heerlijk vroeg deze morgen zelfs de vloer was om 7.00 al gedweild  )
Grandpa vond de pancakes zo lekker dat hij voor een tweede ronde ging, zo'n dankbare man he  :)

recept volgens Rineke Dijkinga

voor circa 12 pannenkoekjes

250 gram boekweitmeel
3 eieren
1 theelepel zout
700/750 ml biologische geiten karnemelk

Doe de ingrediënten in een kom en mix deze tot een vloeibare massa. Bakken in kokosolie. Bak steeds twee pannenkoekje per keer.

Als beleg adviseert Rineke schijfjes mango en avocado, 2 eetlepels pecannoten pp, 3 blaadjes munt. Ze maakt een dressing van 1 eetl citroensap,1 eetl koolzaadolie,  1 eetl ahornsriroop, beetje cayennepeper, peper en zout. Lijkt me ook wel lekker

Ik  gebruikte gewone koeiekarnemelk :) en paste het recept aan voor ons tweetjes.


mist een groen muntblaadje , had geen zin om in pyjamabroek de tuin in te gaan ':) 


Nu ga ik de rest van de beneden verdieping even dweilen. De beestjes eten geven. Nóg een kopje koffie drinken en daarna even naar schoondochter om te helpen met de kindjes, alvast een beetje inwerken zeg maar.

fijne dag, liefs grandma.


3 opmerkingen:

  1. Ha lekker zo'n ontbijtje hoor!
    Succes met inwerken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nomnomnom!! Daar kom je graag je bed voor uit! Leuke ideeën krijg je om 5 uur! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen