zaterdag 13 juni 2015

oef warm en kerkstoeltje

Oef wat was het warm vannacht ! bij jullie ook? Ik had er hoofdpijn van. Na een hoop gedraai en gekeer, vele opvliegers (overgang he :) ) en na elk uur de wekker , met de tijd, te hebben gezien was ik er helemaal klaar mee. Toevallig moest grandpa ffkes  naar de wc en besloten we de laatste paar uurtjes van de nacht in de pipowagen door te brengen. Zo togen grandpa en ik om kwart over vijf vanmorgen in ons pyamabroekie en hemd en op klompen naar achter-op-de-tuin waar de wagen staat, heerlijk koel is het daar. Luikjes dicht en heerlijk slapen tot half tien.

Na het ontbijt plukten we twee plastic zakken vol vlierbloesem voor zomerse siroop in de herfst en winter.

Bloemschermen doe ik in een grote pan, citroen persen, sap en schil erbij, deksel erop en 2 dagen laten staan. Ik zet de pan in de kelder. Na twee dagen het spul zeven door een zeef en door een schone doek. Per liter vocht 1250 gram suiker. Koken en heet in de flessen, afsluiten en klaar.

Dit jaar probeer ik ook de methode van wegnaarzelfvoorziening, iets meer werk, iets minder suiker, het is altijd leuk om een ander recept te gebruiken. Ik voegde naast de citroen ook een flinke hoeveelheid muntblaadjes toe. Ik ben benieuwd.

Mijn kerkstoeltje is klaar. Erg leuk geworden vind ik zelf :0. Restje verf, lapje stof , blommeke uit de tuin, paar uurtjes werk :)

liefs grandma.

8 opmerkingen:

 1. geweldig, ik zie het voor me dat jullie snachts de pipowagen ingaan...hahaha. Ik moet hier eens gaan zoeken of er iemand vlier heeft staan....lijkt me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet je al ,waar je het stoeltje gaat zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. t Stoeltje staat voorlopig op de hieperpiep ( druk behangetje ) logeerkamer. Het bed heeft dezelfde kleur.

   Verwijderen
 3. Wat heerlijk dat jullie een sfeervol en koel plekje hebben waar je ook heerlijk kunt vertoeven! Klinkt wel geweldig leuk!
  Je stoel is ook mooi geworden!
  En *proost* met de sapjes! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ojaaaa dat wilde ik vandaag doen, vlierschermen knippen thnxx voor de reminder! Je stoeltje vind ik PRACHTIG
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja het was broeierig.. Hadden wij maar een PIPO wagen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook bij ons was het warm met 38 graden maar s'nachts regen en vandaag heerlijk opgefrist. Ik zag kerkstoeltje en moest denken aan een bidstoeltje uit de rk kerk , deze is totaal anders maar wel heel mooi. Vast uit een prot. kerk of vergis ik me .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens de verkoper kwam deze uit een RK kerk uit Gent.

   Verwijderen