Naast jam maak ik ook altijd een aantal potjes met aardbeien op lichte siroop :) zo lekker.
Je kan fruit prima inmaken zonder suiker, je moet het dan alleen even wecken, dat doe ik ook altijd met mn jammetjes. 30 minuten op 90 graden is voldoende voor lange houdbaarheid.
Op weck-online staan veel recepten en tips.
Ipie vroeg hoe we de meiraapjes klaarmaken
Je kan er stamppot van maken, zowel het raapje als het loof kun je gebruiken.
Mijn favoriet is het onderstaande recept, ook heel lekker met koolrabi ipv meiraapjes.
6 a 8 meiraapjes afhankelijk van hun grootte
een ui of twee sjalotjes
150 ml room (ik gebruik slagroom)
wat kervel
spekreepjes
nootmuskaat
peper en zout
evt walnoten
Meiraapjes dun schillen en in reepjes of blokjes snijden , niet te klein. De aanzet verwijderen het loof in kleine reepjes snijden.
ui/sjalot fijnsnijden
verse kervel fijnsnijden
Bak de spekreepjes en fruit de ui even mee. Voeg de meiraapjes toe en roerbak even. Voeg slaroom, beetje kervel en loof toe en laat zachtjes stoven tot de raapjes gaar zijn :) , doe de rest van de kervel over je gerecht, peper, zout en nootmuskaat naar smaak. In plaats van vlees kun je walnoten gebruiken, ook heerlijk.
Meiraapjes kun je ook rauw eten, door een salade bijvoorbeeld.
Liefs grandma.
Je bent geweldig, bedankt!
BeantwoordenVerwijderen:)
BeantwoordenVerwijderen