pasta met gehakt en snijbiet in zure room
Dinsdag uit eten in Nijmegen
Woensdag
Curry van spitskool,paprika en ui, met cashew nootjes en rijst
Donderdag
nieuwe aardappelen, meiraapjes met spekjes en ui in roomsaus, sla en komkommer
Vrijdag
peultjes en tuinbonen gemengd met het restje meiraapjes van donderdag , gefrituurde nieuwe aardappelen, komkommer salade
Zaterdag
rucola salade met peer en witte kaas, crackers met paté
Zondag
bruinebonenstoof en een zomerpostelein-salade met geroosterde pompoenpitten , knoflook en een dressing van olijfolie, citroen en een beetje mosterd , eventueel met wat kaas.
Ik heb deze week wel een beetje gezondigd. Voor de salade had ik een pond tomaten gekocht en voor de curry en de bruinebonenstoof een paprika. Vorig jaar aten we rond deze tijd heel wat meer uit de tuin , Je kan merken dat het lang koud is geweest en ook nu met de wisselende temperaturen...
Geeft niks, elke maaltijd die je eet van zelf gekweekte groenten is een kadootje en een waar feestje op je bord :)
Pruimen hadden we vorig jaar in overvloed , dit jaar zit er nauwelijks wat aan . Daarentegen hebben we nu veeeel aardbeien, elke dag pluk ik zowat twee kilo, lekker hoor.
De rust is hier weergekeerd, dochter en kleinkindjes zijn naar huis. Toen de kleintjes in de auto zaten kwam dochter er achter dat er nog een lieflings knuffel mistte, die vonden we uiteindelijk weer in het kippenhok, zal ook es niet :)
liefs grandma.
Hoeveel aardbeienplanten hebben jullie? Welk soort?
BeantwoordenVerwijderenAls niet vleeseter, schrok ik van dat gehakr.
We hebben een bed vol aardbeien , ik zal niet eens weten hoeveel eigenlijk. Het zijn twee soorten, de fragaria a albion en de fragaria Elianny . Toentertijd heb ik van beide soorten 25 stekken besteld, in de loop van de jaren hebben ze zich natuurlijk flink vermeerder.
Verwijderenik ben geen vegetariër liefie :)