zondag 29 november 2015

baby-was en een blessing elefant

Afgelopen week stond in het teken van werken. Zowel buiten de deur ( maandag tm donderdag) als thuis zijn we druk geweest. Vrijdag was het tamelijk rustig, we gingen naar  de markt , dronken in de stad een bakkie koffie en de rest van de dag draaide de wasmachine overuren. Niet voor mijn eigen was maar een lieve baby-was. Dochter uit Brummen krijgt aankomende week de sleutel van hun nieuwe huis en oh die baby-was móet klaar. Mama en schoonmama wassen zich een slag in de rondte . Schattig al die mini kleertjes. De zwangere zussen maken elke maand een dikke buiken-foto :) de een is 22 weken zwanger de ander 33 weken.
We kijken helemaal uit naar  de nieuwe kindjes!

Dochter in India is weer helemaal beter, dat heeft wel even geduurd hoor, tjonge jonge. Ze heeft al een huisje voor ons gereserveerd , een van de duurste die er is in het dorp. Wel 35 hele euro's per nacht per twee persoonskamer. Is wat he. Het leven is daar heel goedkoop voor ons westerlingen. De medische zorg is goed en haast  voor niets. Bijvoorbeeld, voor twee consulten, een antibiotica-kuur, ondersteunende medicatie en een feaces-onderzoek betaalde dochter omgerekend 7 euro. Tja, komen wij aan met een maand premie en een eigen risico van tig euro. Om in een potje te poepen was wel een karwei. Ben je aan de dunne, hangend boven een poepen-in-een-gat wc, met éen hand jezelf steunen en vasthouden met de andere hand spetterpoep opvangen in een potje en ondertussen de spinnen in de gaten houden die daar bivakkeren. Oh ze beleven daar van alles, wat een avontuur wat een avontuur. Zo troffen ze bij een tempel een heilige olifant die na een lekker hapje zijn slurf op je hoofd legt ,blessing by elefant :) , rijden ze op hun brommertjes door tamil-dorpjes, werken lange dagen op hun schooltje en  vinden nieuwe vrienden.Afbeeldingsresultaat voor blessing by elefant
Dit is het idee, zo bijzonder.Ik had een heel leuk filmpje maar halverwege draait de camera,.


Vandaag bakte ik een ontbijtkoek en van de laatste oliebollenmix van vorig jaar bakte ik een rozijnenbrood. De mix was ondertussen over de datum maar zag er nog prima uit. De ervaring leert dat juist  gist dan niet meer zo goed werkt, het brood wordt dan iets steviger, ook goed.Met een dikke laag roomboter en bosbessenjam is ie evengoed heerlijk!

Ik ben nog steeds bezig met opruimen. Aankomende week hoef ik  maar twee dagen te werken en ga ik de kasten op de zolder helemaal leeg maken, wat een feest :)

geniet van de stormachtige avond, grandpa en ik gaan even uitwaaien

liefs grandma.


3 opmerkingen:

 1. Geniet van de flinke wind! Een heerlijke manier om even te luchten.
  Fijn om te lezen dat alles weer op rolletjes gaat.
  Alvast een fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n mini-was maakt misschien,dat de komst van je kleinkinderen steeds werkelijker wordt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haast tastbaar ja :) Het is ook zo bijzonder als je kind een kind krijgt.

   Verwijderen